Stiri

Rio 2016: Carmelo Anthony salvează SUA în derby-ul Grupei A cu Australia

Eduard Popa

Eduard Popa
11.08.2016

carmelo

A treia etapă din Grupa A a competiţiei de baschet de la Rio a început cu partida dintre Franţa şi Serbia, câştigată la limită de naţionala Cocoşului Galic, scor 76-75. Boris Diaw a fost extrem de aproape de un triple double, cu 11 puncte, 9 recuperări şi 9 pase decisive, în timp ce Nando de Colo a fost cel mai bun marcator al Franţei, cu 22 de puncte. De partea cealaltă Raduljica a fost din nou cel mai bun marcator cu 16 puncte, în timp ce Milos Teodosic a fost aproape de double-double, cu 10 puncte şi 9 pase decisive.

Derby ul grupei s-a jucat între cele două echipe neînvinse după două runde, Australia şi SUA. Naţionala Cangurilor a avut o primă repriză excelentă şi a ţinut la respect Statele Unite, conducând la pauză 54-49. Americanii au revenit însă şi au câştigat ultimele două sferturi, 21-13 şi 28-21. Diferenţa a fost făcută în principal la nivelul recuperărilor, unde americanii au dominat prin jocul extrem de fizic, reuşind 21 de recuperări ofensive. De asemenea, interesant de precizat este că 26 din cele 28 de puncte înscrise în ultimul sfert au fost marcate de Carmelo Anthony şi Kyrie Irving.

De altfel, "Melo" a înscris 31 de puncte, a reuşit 8 recuperări şi 9 din 14 la aruncările de la 3 puncte! Cu această prestaţie, Carmelo l-a depăşit pe Michael Jordan şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei SUA la Jocurile Olimpice. Kyrie Irving a avut şi el o prestaţie foarte bună, cu 19 puncte şi 5 pase decisive, în timp ce Kevin Durant a înscris 16 puncte însă cu numai 4/16 din acţiune. De partea cealaltă Patty Mills a fost principalul marcator, cu 30 de puncte, 6/11 de la 2 puncte şi 5/11 de la 3 puncte. Andrew Bogut a prins şi el o prestaţie excelentă, cu 15 puncte (7/9 din acţiune) şi 3 capace, iar Matthew Dellavedova a fost din nou catalizatorul ofensivei Australiei, reuşind 11 puncte, 11 pase decisive şi 6 recuperări, iar căpitanul David Andersen a înscris 13 puncte.

În ultima partidă de miercuri Venezuela a câştigat duelul celor mai slab cotate echipe, în compania Chinei, cu 72-68. Nestor Colmaneras a reuşit 16 puncte, cu 5 recuperări şi 4 pase decisive, în timp ce Gregory Vargas a înscris 13 puncte. Pentru China acelaşi Yi Jianlian a reuşit un double-double, cu 18 puncte şi 10 recuperări şi a fost secondat de Ailin Guo, cu 17 puncte.

După trei meciuri, SUA conduce în grupa A cu 3 victorii, Australia şi Franţa au câte două victorii şi o înfrângere, Serbia şi Venezuela au o victorie şi 2 înfrângeri, în timp ce China a încasat trei înfrângeri.

*foto: FIBA.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!