Stiri Acvile

Rio 2016: SUA și Serbia completează careul de ași

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.08.2016

Statele Unite ale Americii și Serbia au completat tabloul semifinalelor în cadrul turneului de baschet de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Americanii au avut o misiune ușoară în fața Argentinei. Sud-americanii au contat doar în primul când au avut un avantaj și de 10 puncte. Durant și compania au pus apoi stăpânire pe joc și s-au impus cu un categoric 105-78.

Cel mai bun jucător al acestei partide a fost Kevin Durant cu 27 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Paul George a încheiat cu 17 puncte și 8 recuperări, iar DeMarcus Cousins a adăugat 15 puncte,2 recuperări și o pasă decisivă. Pentru Argentina, Luis Scola a fost în double-double, 15 puncte și 10 recuperări. Manu Ginobili a terminat cu 14 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări, iar Facundo Campazzo cu 13 puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări.

În ultimul meci al sferturilor de finală, Serbia a trecut de marea rivală Croația. Prima repriză a fost un echilibrată, la finalul căreia croații aveau 6 puncte avantaj. Sârbii au revenit cu alt suflu de la cabine și au câștigat sfertul 3 la 30 de puncte diferență. Croația a relansat meciul în sfertul decisiv, dar nu a putut trece deloc la conducere și la final s-a văzut învinsă de Serbia cu scorul de 86-83.

Bogdan Bogdanovic a fost omul meciului cu 18 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții i o recuperare. Raduljica, Markovic și Jokic au adăugat fiecare câte 12 puncte pentru Serbia. Bojan Bogdanovic a fost principalul marcator al partidei, croatul totalizând 28 de puncte  plus 3 recuperări și 2 pase decisive. Mario Hezonja a acumulat 16 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, iar singurul jucător al Croației care a mai atins borna celor 10 puncte marcate a fost Miro Bilan cu 10 puncte și 4 recuperări.

Așadar, tabloul semfinalelor de Jocurile Olimpice de la Rio arată astfel:

Spania vs Statele Unite al Americii – vineri, 19 august ora 21:30

Australia vs Serbia – sâmbătă, 20 august ora 01:00

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!