Stiri Acvile

România își ia adio de la EuroBasket după eșecul cu Israel

Paul Olar

Paul Olar
19.11.2016

România a ratat șansa de a ajunge la EuroBasket 2017, după ce a suferit sâmbătă seara a treia înfrângere din grupa H de calificare. Trupa noastră a cedat duelul cu Israel, încheiat la scorul de 62-51.

Echipele de start

România: Annemarie Godri-Părău, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Ashley Walker, Alina Crăciun
Israel: Rony Ben Nun, Naama Shafir, Shay Doron, Alysha Clark, Katia Levitsky

Cu un lot afectat de accidentări, echipa României a avut un start dezastros în duelul cu Israel. Alina Crăciun nu s-a regăsit în spațiul de trei secunde și a fost depășită de mult mai experimentata Levitsky. Reprezentativa de la Tel Aviv a plimbat mingea eficient, iar Clark și-a desprins aproape singură colegele la 10 puncte, 2-12.

Formația noastră nu a avut soluții în atac, irosind posesii extrem de ușor. De asemenea, am întâmpinat o apărare puternică a adversarelor, care s-au menținut la conducere și în sfertul secund. Clark și Doron au făcut șah-mat defensiva noastră, cele două jucătoare totalizând, la pauză, mai multe puncte decât întreaga grupare tricoloră.

În încercarea de a reveni, România a aruncat haotic de la trei puncte, iar Israel a speculat orice eroare. Drept urmare, Clark a înscris pentru 45-25, cu trei minute rămase din sfertul trei. Deși nimeni nu se aștepta, fetele lui Popov au avut o răbufnire în actul decisiv.

Româncele au strâns rândurile în atac și le-au ținut pe israelience la doar un punct marcat în opt minute de joc. Annemarie Godri-Părău a găsit-o excelent pe Ashley Walker în spațiul de trei secunde, în timp ce Ancuța Stoenescu a dat energie echipei prin reușitele sale. Walker a avut chiar șansa să ne apropie la trei lungimi, dar a ratat de la libere, 49-53. La atacul următor, Shiran Zairy a punctat decisiv de la mare distanță și ne-a turnat plumb în picoare, România recunoscându-se înfrântă.

Ashley Walker a izbutit 17 puncte și 6 recuperări. Annemarie Godri-Părău s-a remarcat prin 11 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

Shay Doron a contabilizat 22 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Alysha Clark a încheiat disputa cu 21 de puncte și 12 recuperări.

În ultima încleștare a campaniei, România se deplasează pe terenul puternicei naționale a Turciei, iar șansele pentru un succes dătător de speranțe sunt aproape nule.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!