Stiri

România, în sferturile de finală ale Europenelor U18 de baschet 3x3

Mihai Iordan

Mihai Iordan
10.09.2016

Echipa națională de baschet 3x3 a României s-a calificat în sferturile de finală la Campionatele Europene de Juniori U18 care au loc la Debecen, în Ungaria.

Daniel Mâinea, Alexandru Coconea, Tudor Gârbea și Georges Darwiche au câștigat ambele meciuri din grupa A, 17-14 cu Franța și 16-14 cu Georgia, încheind grupa pe primul loc.

În sferturile de finală, care vor avea loc duminică, tricolorii vor avea ca adversar ocupanta locului doi din grupa D, ale cărei meciuri se joacă astăzi și din care fac parte Serbia, Germania și Belgia.

România a avut o ofensivă echilibrată, fiecare dintre cei patru jucători având contribuții importante de-a lungul celor două meciuri. Tudor Gârbea a fost principalul marcator, cu 11 puncte în două partide, Darwiche a contribuit cu 8 puncte iar Mâinea și Coconea, fiecare cu câte șapte.

Juniorii noștri vin după două puternice turnee, marca Sport Arena Streetball, jucate în această vară la nivel de seniori. La Raiffeisen Bank Bucharest Challenger băieții s-au oprit în sferturile de finală iar la 3x3 Superbet Tour Final au ajuns până în semifinale și au pierdut la limită, 12-13 cu naționala de seniori a României.

România U18 va juca duminică la Debrecen în primul sfert de finală, programat de la ora 15.30. Meciurile pot fi urmărite pe canalul oficial de You Tube al FIBA, www.youtube.com/fiba3x3.

Competiția de la Debrecen beneficiază în organizare și de sprijinul echipei Sport Arena Streetball, care a fost în spatele Campionatului European de Baschet 3x3 pentru seniori disputat la București în urmă cu o săptămână. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate