Stiri Vulturi

România începe cu victorie precalificările pentru EuroBasket 2021

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.08.2019

România începe cu victorie precalificările pentru EuroBasket 2021

România a început cu o victorie concludentă în Cipru precalificările pentru EuroBasket 2021. „Vulturii” s-au impus cu scorul de 85-70 în partida desfășurată la Eleftheria Sports Arena.

Giordan Watson a deschis tabela în jocul din Cipru cu un coș de la distanță. România a continuat startul bun de sfert iar Dragoste, Nicolescu și Vîrnă au dus „vulturii” la 11-2 în start de sfert inaugural. Stefanos Iliadias a marcat o triplă dar tricolorii nu s-au lăsat intimidați și au dus scorul la 17-5. Tohătan, Gheorge și Nicolescu au fost inspirați pe finalul primului sfert și ofereau României un avantaj important după primele 10 minute de joc, scor 27-11. După relaurea jocului, elevii lui Tudor Costescu nu au mai păstrat același ritm iar Cipru începea sfertul secund cu un parțial de 13-2. Lucas Tohătan cu un coș de la mare distanță mai domolea elanul gazdelor. Cipru a dominat actul secund, pe care l-a câștigat cu scorul de 29-17, dar nu s-a apropiat pe tabelă la mai puțin de două posesii. Astfel la pauză România se afla încă în avantaj, scor 44-40.

După revenirea pe parchet gazdele au marcat primele. Nicolescu și Dragoste au combinat pentru 5 puncte la rând și România era la plus 7. Mirel și-a continuat jocul bun din ofensivă și aproape de jumătatea sfertului oferea echipei noastre un avantaj de nouă lungimi, după un layup pe pătrundere, scor, 54-45. „Vulturii” și-au regăsit cadența din primul sfert iar Emi Cățe ducea din nou diferența la peste 10 puncte. Cipru s-a blocat la 48 de puncte marcate iar tricolorii au profitat. Vîrna a marcat două triple la rând iar ecartul creștea la 20 de puncte, 68-48. Simon Michail a oprit seria negativă a gazdelor cu două libere transformate în ultimul minut al sfertului. După 30 de minute de joc scorul era 69-53 pentru România. Tohătan a deschis sfertul decisiv cu trei libere marcate. Ioannis Giannaras a replicat cu un coș de la 3 puncte. România a rămas în control și a păstrat un avantaj de peste 15 puncte până la jumătatea sfertului. Tricolorii s-au desprins din nou la 20 de puncte, scor 79-59, după două libere marcate Watson iar soarta meciului era ca stabilită, cu mai puțin de 4 minute rămase de joc. Pe final de meci jucătorii lui Tudor Costescu s-au relaxat și le-au permis gazdelor să reducă din handicap. Scor final 85-70 pentru România.

Emanuel Cățe a fost cel mai bun jucător al meciului cu 19 puncte, 10 recuperări, 4 capace și 2 pase decisive. Mirel Dragoste și trecut în cont 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Radu Vîrnă a adăugat 12 puncte și 4 recuperări iar Lucas Tohătan 10 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

foto: Alina Cojocaru

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    meci usurel
    din nou Emi Cate cel mai bun si va fi probabil ani buni de aici in colo cel mai bun jucator roman. Sper sa confirme si pe plan European. Ce nu mi-a placut : indolenta de pe final ( nu i-as spune relaxare ). Daca se va ajunge la departajare prin cosaveraj ? Sa zicem...NOTA 7,5

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Felicitări
    O victorie de moral. Cate, cel mai bun jucător pe care l avem. Intr adevar câteva atacuri cedate usor pe final. Baftă in meciurile ce urmează.

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari !
    Orice victorie la nivel de echipa nationala masculina trebuie apreciata. Cate e jucator, e din alta liga dar pe mine m-a bucurat faptul ca la aceasta victorie au contribuit jucatorii tineri care au crescut datorita regulii U 23 : Dragoste, Tohatan, Varna, Gheorghe

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo Cate
    double double

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Hai România !
    Încep prin a spune ca am trăit o seara grozava. Cred ca sunt câteva lucruri demne de subliniat : 1. Avem ANTRENOR - dl Costescu - meritul principal : ca din puținii jucatori cu potențial consistent care au inteles si acceptat sa vina pe timp de vara , sa joace pt culorile României , sa-si sacrifice vacanța si pregătirea individuala pt sezonul urmator, a reușit sa creeze o emulație si in final sa obțină o victorie importanta(la aceasta ora chiar plină de sperante) ; 2- avem un nucleu, e vorba de generatia '97, (azi fara turisti ! ), care își revendica in aceste momente prim -planul in afirmarea pe plan international, cu un lider de necontestat, care "trage" efectiv echipa naționala după el. In economia jocului, este meritul antrenorului pt modul in care-i aseaza in teren si al jucătorilor ca obțin maximul posibil in condițiile date ! 3- nu avem ,in joc sau măcar in back-office ,susținerea jucătorilor marcanți, cu experienta(acum efectiv nu vreau sa-i nominalizez dar mi-as dori sa-si schimbe atitudinea fata de acești tineri care sunt pe val) care ar putea contribui prin simpla prezenta in/pe lângă lot la o atmosfera prielnică performantei .4- avem reprezentanți aleși in conducerea FIBA- FIBA EUROPE: aștept protest oficial din partea FRB susținut de reprezentanții ROMANIEI , pt faptul ca acest meci nu s-a transmis pe canalul oficial FIBA youtube de la început , ci doar din al treilea sfert. De ce suntem tratati in acest mod ? Noi nu contam ca țara decât la alegerea board-ului , si atât ? 5- Felicitări echipei pt victoria muncita , băieților pt devotamentul demonstrat 6- Haideți sâmbătă la Ploiești , sa- i primim si sa-i incurajam, sa le strigam numele ,sunt ai noștri, sa ne mândrim cu ei ! Seara buna români, oriunde va aflați !

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Romania
      Wow, ce-i asta :)? Zici ca am bătut Spania.
      Pot ințelege bucuria victoriei. Și eu am fost bucuros și mulțumit de victoria de aseară, dar nu înțeleg de unde atâta euforie. Ar fi bine sa rămânem cu picioarele pe pământ.

      cu 4 ani în urmă (08.08.2019)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    O victorie
    Este fara indoiala motiv de satisfactie,dar,poate gresesc,simt si o exaltare complet nejustificata.Daca mai pun la socoteala si vara nationalelor de juniori,pentru mine tabloul e mai degraba cenusiu,ne limpezim pe parcurs cum sta treaba in realitate si profunzime.

    cu 4 ani în urmă (08.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!