Stiri Vulturi

Bogdan Popa: „Nucleul echipei este foarte bine strâns, foarte bun și am reușit să trecem peste absențe”

Bogdan Popa: „Nucleul echipei este foarte bine strâns, foarte bun și am reușit să trecem peste absențe”

Bogdan Popa a fost coșgheterul României în victoria de acasă cu Cipru, scor 89-63, în a 3-a fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Extrema de forță a reușit 22 de puncte pentru tricolori, având procentaje perfecte la aruncările din acțiune. Popa ne-a oferit un scurt interviu la finalul partidei, în care a vorbit despre nucleul naționalei și stilul de joc care îl avantajează.  

„Suntem foarte mândri de ce am făcut până acum. Continuăm să arătăm agresivitate în apărare și asta ne definește. Sper din suflet să demonstrăm același lucru și în meciul viitor. Nucleul echipei este foarte bine strâns, avem un nucleu foarte bun și asta ne ajută să câștigăm fiecare meci, am reușit să trecem peste aceste absențe, să spun așa”, ne-a declarat Popa la finalul partidei.

Tânărul jucător de 22 de ani a înscris 22 de puncte în 17:50 minute în meciul de la Ploiești. Acesta a fost perfect la șuturile de la mare distanță, reușind 6 triple din 6 încercări. A găsit ținta cu singura aruncare de două puncte pe care a încercat-o, a transformat 2 libere din 4 și a mai avut 2 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție, cu +25 eficiență.

„Colegii mei sunt niște jucători extraordinari, consider asta pentru fiecare jucător în parte. Da, consider că jocul mă avantajează, având în vedere că antrenorul îmi dă mână liberă să arunc de 3 de fiecare dată când sunt liber și o fac”, a adăugat extrema de forță de 2,13m, care va juca la SCM Timișoara în sezonul viitor. „Am trecut la Timișoara, sper din tot sufletul  să fie un an bun și pentru mine și să demonstrez că pot să joc baschet”.

România este liderul grupei F din a treia fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2021, cu un singur meci rămas de disputat. Tricolorii joacă miercuri, de la ora 19:00, în Slovacia și obțin calificarea în faza principală a preliminariilor dacă se impun sau dacă pierd la mai puțin de 17 puncte.

Bogdan Popa ia în calcul doar varianta victoriei în Slovacia, pe care tricolorii au învins-o acasă cu 85-68.  „Gândul nu este să apărăm avantajul, gândul este să mergem să câștigăm acolo la cât mai multe puncte posibile”.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!