Stiri Acvile

România învinge Irlanda și se califică în sferturile europeanului U18 feminin, Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.07.2019

România învinge Irlanda și se califică în sferturile europeanului U18 feminin, Divizia B

Naționala feminină U18 a României este calificată în sferturile de finală ale Campionatului European, Divizia B, de la Skopje. Tricolorele s-au impus cu 62-53 în fața Irlandei (23-13, 10-10, 19-13, 10-17). Cu această diferență elevele lui Nedeljko Lazic și-au asigurat avantajul rezultatelor directe și pentru o eventuală departajare în trei, cu Irlanda și Slovacia, dacă slovacele câștigă ultimul meci al grupei. Suedia va fi adversara României în sferturi, programate vineri.

România a început partida cu Ștefania Cătinean, Anamaria Pop, Bianca Nan, Adina Ciciovan și Ilinca Păun. Irlanda le-a avut în primul 5 pe Abby Flynn, Alexandra Mulligan, Siofra O'Shea, Katie Walshe și Katie Williamson. A fost un meci cu apărări agresive pe tot terenul.

Flynn a deschis scorul și triplele lui Păun și Nan le-au dus pe tricolore în avantaj, 6-2. Păun și Cătinean au marcat din apropierea panoului, iar Pop scutura plasa de la distanță pentru 15-6. Irlandezele s-au apropiat la 5 lungimi, dar Ciciovan, Păun, Vaida și Martonos le-au desprins din nou pe reprezentantele noastre, la 13 puncte. La prima pauză scorul a fost 23-13. Sfertul secund a fost cel mai sărac în puncte, câte 10 de fiecare parte, astfel că la jumătatea partidei tabela arăta 33-23.

Irlandezele au reușit să se apropie la șapte puncte după revenirea de la vestiare, dar tricolorele au mărit din nou ritmul și s-au dus la o diferență importantă. La ultima pauză scorul a fost 52-36. Nan a marcat prima în sfertul patru și a pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 18 puncte. Mulligan și Walshe și-au apropiat echipa la 12 lungimi, dar Petrof a oprit revenirea adversă cu o reușită de după semicerc și împreună cu Mazilu ducea scorul la 62-44 cu patru minute și jumătate rămase din joc. Tricolorele nu au mai înscris până la final, dar au rezistat suficient în apărare pentru un scor care să le dea avantajul rezultatelor directe atât la o departajare în doi, cât și la o eventuală departajare în trei. S-a încheiat 62-53 și elevele lui Nedeljko Lazic termină pe doi în grupa C.

Banca României a contribuit cu 30 de puncte la victorie, față de zece. Irlandezele au marcat 22 de puncte pe contraatac față de 7. Tricolorele au făcut diferența cu reușitele din spatele semicercului, 9 față de una. Irlandezele au marcat mai mult de la semidistanță, 20 de coșuri față de 13, și au transformat cu o liberă în plus, 10 față de 9.

Marta Martonos a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre cu 16 puncte (3x3), plus 7 recuperări, urmată de Anamaria Pop cu 10 puncte și 7 recuperări. Pentru România au mai înscris: Petrof 9 puncte, Păun 8 (2x3), Cătinean 7 puncte (6 assist-uri), Nan 5 puncte, Mazilu 3, Vaida 2 și Ciciovan 2 puncte (6 recuperări). Vaida a jucat doar șase minute astăzi, după ce ieri a avut probleme în urma unei lovituri la cap. Trei irlandeze au fost în double-digits. Abby Flynn a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, plus 6 recuperări, urmată de Mulligan cu 14 puncte și Walshe cu 10.

Grecia a încheiat grupa C pe prima poziție cu 10 puncte după 5 victorii din 5. Elenele s-au impus cu 68-48 în ultima rundă cu Austria. Mai este de disputat meciul dintre Slovacia și Macedonia de Nord, programat la 19:45.

România termină pe doi în grupă cu 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri. Același bilanț îl au și irlandezele. Cu o victorie în ultima partidă și Slovacia va ajunge la 8 puncte. România are avantajul rezultatelor directe atât la o departajare în doi cu Irlanda, cât și la una în trei cu Slovacia. Tricolorele au +5 în confruntările directe după ce au pierdut cu 50-54 cu Slovacia și au învins Irlanda cu 62-53. Irlandezele au +3 după ce au câștigat cu 70-58 în fața slovacelor. Acestea din urmă având -8.

România se califică astfel de pe locul secund în sferturi, unde va întâlni câștigătoarea grupei D, Suedia, care a încheiat cu punctaj maxim în faza grupelor. Urmează o zi de pauză, iar tricolorele vor juca în sfertul cu Suedia vineri, de la ora 17:30 (ora noastră).

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu CountJustice :

    .
    Felicitari, fetele!

    cu 4 ani în urmă (11.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      de fapt
      forma corecta este felicitari, fetelor! nu fetele. varianta unanim acceptata este insa cea folosita de countjustice. nu m-ar mira sa se schimbe regula, cum s-a schimbat si cu nicio niciun, etc.

      Altfel, felicitari, fetelor! :))

      cu 4 ani în urmă (11.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii