Stiri Vulturi

România învinge Slovacia pentru al 2-lea succes în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.08.2019

România învinge Slovacia pentru al 2-lea succes în faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021

Naționala masculină de seniori a României continua seria victoriilor. Trupa antrenată de Tudor Costescu a învins categoric la Ploiești formația similară a Slovaciei, scor 85-68, în Grupa F din faza a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021.

România a început cu Watson, Dragoste, Nicolescu, Cățe și Olah. Zan Tabak i-a trimis din prima secundă pe, Jones, Ihring, Korner, Juricek și Brodziansky.

Richard Korner a deschis tabela cu un slam dunk. Mirel Dragoste a marcat primele puncte pentru „Vulturi” cu o aruncare de la distanță cu fault. A ratat libere suplimentară dar Cățe a recuperat ofensiv și Olah a mai marcat o dată de la distanță. Răspunsul a venit de Jones cu procedeu asemănător, 6-5 pentru România. La jumătatea sfertului inaugural, România avea 7 puncte avantaj. Diferența a crescut la 10 puncte după un three-point-play al lui Emi Cățe, scor 15-5. România a rămas „on fire” de la disntață și a câștigat primul sfert cu 26-9. Sfertul secund a început cum s-a terminat și primul, coș de 3 puncte semnat de Radu Paliciuc. Slovacia a ratat atacul următor iar Tudor Gheorghe mai lovea o dată de la distanță. Zan Tabak solicita timp de odihnă la nici un minut trecut din sfert, la scorul de 32-9 pentru România. Fusek schimba scorul din dreptul Slovaciei după mult timp. Același Fusek și Jones au alimentat un parțial de 6-0 pentru oaspeți, întrerupt de Radu Paliciuc cu o nou triplă și scorul ajungea la 39-18. Slovacii au trăit pe mână lui Fusek, un pivot de 2.24 metri iar apoi tripla lui Musil îl determina pe Tudor Costescu să ceară time-out la scorul de 39-25. Tricolorii și-au regăsit cadență și cu un minut până la pauză aveau 18 puncte avantaj. Ecartul se păstra până la finalul primelor 20 minute de joc iar România conducea cu scorul de 50-32.

Bobe Nicolescu a deschis secvența secund cu un coș de la semidistanță. După un start de sfert trei echilibrat, România a reușit un nou parțial iar scorul ajugea la 24 de puncte, scor 58-34. Slovacii și-au mai revenit după un time-out al lui Zan Tabak dar tricolorii păstrau avantajul în jurul a 20 de puncte. Vulturii au rămas blocați la 12 puncte marcate în sfertul trei iar adversarii au profitat și tripla lui Brodziansky ducea scorul la 62-51 cu un minut rămas din act. Olah debloca tabela în dreptul României dar Musil înscria o triplă la ultima acțiune și diferența era de doar 10 puncte, scor 64-54. Actul decisiv a început cu câte o triplă de fiecare parte. Watson a continuat seria reușitelor de la distanță. Bogdan Popa mai marca o dată de la distanță și scorul devenea 76-59 în favoarea României. Jocul a fost unul animat la cele două coșuri în partea a doua a sfertului patru dar cu România păstrând un avantaj consistent. Încă o triplă de la Watson ducea scorul la 85-66. În ultimul minut de joc Slovacia a mai marcat pe un cotraatac iar partida s-a încheiat cu scorul final de 85-68.

Emanuel Cățe a fost omul meciului cu 15 puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace și o intercepție. Giordan Watson a fost cel mai bun marcator al „Vulturilor” cu 19 puncte, lângă care a adăugat 6 pase decisive. Bogdan Popa a contribuit cu 10 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

Vladmir Brodziansky a fost principalul jucător al Slovaciei cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Michael Fusek a adăugat 15 puncte și 5 recuperări iar Andre Jones 10 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Meci
    Foarte bun facut de băieții noștri. Ne au intrat aruncarile de afara si ne am facut meciul ușor. Watson un meci foarte bun, dar Cate e din alta liga. Felicitări si baftă n continuare!

    cu 4 ani în urmă (10.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Comentator.
    Mare si asta. Ne bate Spania cu prietenii jucătorilor...

    cu 4 ani în urmă (10.08.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      teoretic
      are dreptate. Practic, daca am batut echipa a treia a Croatiei ( prima ar fi cu jucatorii din NBA si a doua cu cei din Euroliga ) de ce n-am bate echipa prietenilor lui Gasol ?

      cu 4 ani în urmă (10.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      ...
      Indiferent de valoare nu se spune așa ceva...

      cu 4 ani în urmă (10.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      ...
      Macar un pic de respect fata de baieti

      cu 4 ani în urmă (10.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...prietenul nationalei...
      ..Romaniei care poate ar reusi sa bata nationala prietenilor lui Gasol...asta ma declar!!! Mai ales ca acesti" prieteni ai lui Gasol" ma gândesc ca au o varsta...iar nationala " de copii"a noastră au ambitia data de tinerete! Intre timp d.le comentator poate va mai informati asupra multor detalii( am bătut Croatia in finala si Rusia in semifinale la U 20).Nationala noastră este clădită pe acesti copii, Slovacia a avut un singur jucător '97...si multe alte lucruri puteati spune. Si sa stiti ca toata lumea cunoaste valoarea lui Cate, dar nu i sunteti de folos minimalizand " valoarea" echipei. Noroc ca acesti tineri se cunosc prea bine , au cimentat niste relatii extraordinare...si nu dau importanta( sper) unor comentarii răutăcioase. Chiar asa...v a obligat cineva sa comentati meciul...ca asa părea..intreb pentru prietenii lui Gasol?

      cu 4 ani în urmă (11.08.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!