Stiri Acvile

România U16 a început cu o victorie categorică întrecerea feminină de la Balkanic Next Star 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2018

Naționala feminină U16 a României s-a impus cu 84-40 în fața Macedoniei în primul meci pe care l-a jucat la Balkanic Next Star 2018, la Cluj-Napoca. Scorul pe sferturi a fost 21-5, 23-15, 23-13, 17-7. Anisia Croitoru a fost cea mai bună marcatoare a partidei, terminând în double-double. Tricolorele conduc în clasament, fiind urmate de Ungaria care s-a impus la 6 puncte în fața Bulgariei.

Mădălin Piperea a început partida cu Paloma Cucu, Laura Bota, Adrienn Ioachim, Cătălina Ion și Anisia Croitoru. Macedonia le-a avut în 5-ul de start pe Maria Dimitrijevikj, Ana Cvatanovska, Rina Saliu, Rose Ukovska și Iva Cholakoska. Tricolorele au reușit un run de 13 puncte în debutul meciului, cu patru marcatoare diferite. Cvetanoska marca primul punct al oaspetelor aproape de jumătatea sfertului 1, pentru 13-1. România a continuat să se distanțeze și avea deja un avans important la prima pauză, când scorul era 21-5.

Ion și Petrescu au scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund și tricolorele s-au dus la 31-5 după două minute și jumătate. Româncele s-au distanțat la 30 de puncte cu patru minute rămase din perioada de joc. Acestea nu au mai marcat în ultimele două minute și jumătate ale sfertului și oaspetele s-au mai apropiat. La jumătatea partidei scorul a fost 44-20.

Apărarea a funcționat din nou foarte bine pentru tricolore în prima parte a sfertului trei, când nu au primit punct și au avut un nou run de 13 puncte prin care s-au desprins la 57-20. Gheorghe a dus ecartul la 40 de puncte în minutul 26. Din nou pe finalul sfertului Macedonia s-a apropiat puțin, iar la ultima pauză scorul a fost 67-33.

Diferența s-a menținut la 34, 36 de puncte în primele șapte minute ale ultimei perioade de joc. Oaspetele au marcat punctul 40 în minutul 37 și pe final nu au mai găsit drumul spre coș. România a încheiat partida cu 10 puncte la rând și scorul final a fost 84-40.

Anisia Croitoru a fost coșghetera partidei cu 17 puncte. Căpitanul tricolorelor a fost în double-double, cu 13 recuperări. Pentru România au mai înscris: Alexandra Gheorghe 15 puncte, Cătălina Ion 13 puncte (8 recuperări), Laura Bota 12 puncte (7 recuperări), Paloma Cucu 10 puncte (7 recuperări, 7 pase decisive), Adrienn Ioachim 8 puncte, Meira Drăgușin 5, Teodora Petrescu 3 și Alexandra Șalupa 1 punct.

Maria Dimitrijevikj a fost cea mai bună de la oaspete cu 14 puncte, 9 recuperări și 7 intercepții. Pentru Macedonia au mai înscris: Cvatanovska 9 puncte, Cholakoska 8, Saliu 6, Modeva 2 și Cvetanoska 1 punct.

Tricolorele au avut 33 de coșuri de două puncte, trei triple și 9 libere transformate, în timp ce adversarele au încheiat cu 14 reușite de două puncte, nu au marcat de la distanță și au transformat 12 libere. 58 de recuperări a avut România și 31 Macedonia. Gazda turneului a profitat de greșelile adverse, marcând 36 de puncte și primind doar 13.

În celălalt meci al zilei, Ungaria s-a impus cu 58-52 în fața Bulgariei, pe sferturi: 11-8, 12-16, 16-20, 19-8. Iliana Georgieva a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte pentru învinse. Virag Pfeiffer a fost cea mai bună marcatoare a Ungariei, cu 19 puncte.

Mâine sunt programate alte două partide din întrecerea feminină la sala Gheorghe Roman din Cluj-Napoca. România întâlnește Bulgaria de la ora 16:00, iar de la 20:00 este programat duelul dintre Macedonia și Ungaria.

*foto: Federatia Romana de Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!