Stiri Vulturi

România U16 a cedat la trei puncte în sfertul cu Macedonia, la europeanul de la Sarajevo

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.08.2018

Naționala masculină U16 a ieșit din lupta pentru promovare la Campionatul European, Divizia B, care se dispută la Sarajevo. Tricolorii au cedat cu 71-74 în fața Macedoniei, pe sferturi: 18-25, 15-17, 15-10, 23-22. Adversarii s-au distanțat la 14 puncte în primul sfert și România a fugit după egalare până la final. S-a apropiat la un punct în ultima jumătate de minut, dar n-a fost suficient.

România i-a avut în 5-ul de start pe Rotaru, Bodea, Cotoară, Domocoș și Todea. Macedonia a răspuns cu Milovanovikj, Andonoski, Savikjevikj, Mirkovski și Petrushevski. Rotaru a înscris primele două puncte ale partidei, Andonoski a egalat, iar timp de aproape două minute nu s-a înscris. Bodea i-a dus pe tricolori în avantaj pentru ultima dată în acest meci, transformând o liberă din două. Au fost aproape trei minute fără coș pentru România, cu ratări inclusiv de la linia de fault. Macedonia a reușit un run de 13 puncte, iar scorul devenea 5-19 cu mai puțin de patru minute până la prima pauză. A fost rândul macedonienilor să nu găsească drumul spre coș un minut și jumătate, iar românii s-au apropiat la 13-21. Scorul după primul sfert a fost 18-25.  

S-a înscris puțin în primele trei minute din a doua perioadă de joc, câte un coș de fiecare parte. Rotaru și Lungoci au strâns scorul la 28-30 cu 4:31 minute până la pauza mare. Antrenorul Macedoniei cerea timp de odihnă. A urmat un parțial de 2-8 și era rândul lui Nini să ceară timp de odihnă. La jumătatea partidei scorul a fost 33-42. România s-a apropiat la 40-44 după tripla lui Grasu, în minutul 24. Diferența a crescut la opt lungimi, dar tricolorii s-au apropiat din nou la 4 puncte până la ultima pauză. Scorul era 48-52 înaintea sfertului patru.

Elevii lui Florin Nini s-au apropiat la un singur punct după reușita lui Axinte, iar scorul era 56-57 în minutul 34. După time-out-ul macedonienilor, aceștia au răspuns cu șase puncte la rând și s-au distanțat la 56-63. Todea a răspuns cu o reușită de la distanță după timpul de odihnă al tricolorilor, dar au urmat două minute fără reușite în atac, iar Macedonia s-a distanțat din nou la opt puncte. Ecartul a oscilat între 4 și 7 puncte până în ultimul minut. Bodea a dus scorul la 71-72 cu 26 de secunde rămase din joc. Milovanovikj a transformat două libere și a stabilit scorul final, 71-74. Macedonia continuă lupta pentru promovare, în timp ce România va juca pentru locurile 5-8.

Ștefan Grasu a fost coșgheterul tricolorilor, cu 21 de puncte (2x3) la care a adăugat 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru +26 în dreptul eficienței. L-a urmat Matei Bodea cu 10 puncte și 7 recuperări. Pentru România au mai înscris: Lungoci 8 puncte, Cotoară 8, Lazăr 7, Todea 7, Rotaru 4, Domocoș 4 și Axinte 2.

Macedonia a avut doi jucători în double-double. Marko Milovanovikj a fost cel mai eficient jucător de pe teren, cu 21 de puncte (3x3), 12 recuperări, 5 pase decisive, 4 mingi pierdute, 3 intercepții și 1 capac,  pentru +29 eficiență. Bogdan Mirkovski a încheiat partida cu 17 puncte și 11 recuperări. Andonoski i-a urmat cu 16 puncte.

Tricolorii au marcat 26 de puncte după greșelile adverse, față de 7. Macedonia a stat mai bine la recuperare, 45-36, și a făcut diferența cu 5 triple în plus și două libere mai mult transformate. România a suferit de la linia de fault, ratând 8 aruncări de un punct (12/20), dar a stat mai bine la aruncările din interiorul semicercului, cu 7 reușite mai mult față de adversari.

Macedonia va întâlni Bosnia-Herțegovina în semifinală, astăzi, de la ora 19:45. Rusia și Cehia vor lupta în a doua semifinală, de la ora 22:00. Elevii lui Florin Nini vor juca astăzi cu Islanda pentru locurile 5-8. Meciul este programat de la ora 17:30 și poate fi urmărit aici. Islanda a cedat cu 59-86 în fața Bosniei în sferturi.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!