Stiri Vulturi

România U16 a făcut instrucție cu Finlanda la EuroBasket – divizia B

Eduard Popa

Eduard Popa
12.08.2019

România U16 a făcut instrucție cu Finlanda la EuroBasket – divizia B

romania u16 victorie finlanda

România U16 a reușit a treia victorie în patru meciuri și are șanse importante să lupte pentru primele 8 locuri la EuroBasket – divizia B desfășurat la Podgorica, în Muntenegru. Selecționata antrenată de Branko Cuic a trecut de naționala Finlandei, scor 83-58.

Tinerii baschetbaliști români au început în forță meciul și după primele 10 minute conduceau cu 28-7, pentru ca la pauză să aibă un avantaj destul de liniștitor, scor 43-19. Repriza secundă a continuat în același stil. Ritmul foarte rapid impus de români (16 intercepții, 28 de puncte pe seama acestora, 12 puncte pe contraatac) a făcut ca naționala lui Cuic să nu aibă emoții nici în repriza a doua. Românii au condus chiar și la 36 de puncte și s-au impus în cele din urmă la 25 de puncte, scor 83-58.  

Dan Sucală a fost din nou cel mai bun marcator al României, cu 17 puncte, cu 4 recuperări și 3 pase decisive. De asemenea, Ștefan Grasu a adunat 13 puncte, cu 10 recuperări, fiind și cel mai eficient jucător al naționalei (+21). Alexandru Pasca a adunat și el 12 puncte, în timp ce Luca Năstruț a marcat 11 puncte.

Cu această victorie, România a ajuns la 3 meciuri câștigate din 4 jucate. Urmează duelul de marți, contra Marii Britanii. Cu o victorie, tricolorii ar merge în turneul pentru locurile 1-8 la turneul de la Podgorica.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!