Stiri Vulturi

România U16 masculin obține cea mai strânsă victorie la Balkanic Next Star 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2018

Naționala masculină sub 16 ani a României a obțiut a 3-a victorie la Balkanic Next Star 2018, cea mai strânsă a sa de până acum. Tricolorii s-au impus cu 72-67 în fața Macedoniei, pe sferturi 17-23, 21-13, 16-16, 18-15. A fost un joc în care cele două echipe au alternat momentele bune și au condus pe rând. Cea mai mare diferență a fost de 8 puncte. Ambele formații au avut câte trei jucători în double-digits, iar Ștefan Grasu și Andrej Mitrevski au trecut de 20 de puncte înscrise.

România a început partida cu Robin Mandisodza, Ștefan Grasu, Dan Sucala, Modibo Diaby și Robert Licurici. Macedonia i-a trimis în formula de start pe Mihail Naumoski, Memed Rezart, Gorazd Velichkovski, Andrej Mitrevski și Amar Hot. Grasu a deschis scorul și tricolorii s-au dus la +4 după liberele lui Licurici și Grasu. Rezart a înscris prima triplă a meciului și Mitrevski îi ducea pe oaspeți în avantaj cu un 3 points-play, 9-11. Oprea a egalat, dar a urmat un run de 7 puncte al oaspeților, prin Rezart și Mitrevski, iar scorul devenea 11-18 în minutul 6. România s-a apropiat la două puncte, dar n-a înscris în ultimul minut și jumătate al sfertului, astfel că scorul primei pauze a fost 17-23.

În prima parte a sfertului secund s-a înscris destul de puțin, cu diferența oscilând între 3 și 6 puncte. Grasu și Licurici au strâns diferența la un punct, de la linia de fault, Licurici a scuturat plasa de la distanță și Ivănescu a egalat la 33. Diaby i-a readus pe tricolori la conducere și Ivănescu a înscris de afară pentru un avans de 4 puncte. A fost din nou un final de sfert fără puncte pentru gazde, Mitrevski a transformat două libere și la vestiare s-a mers cu scorul de 38-36.

Tricolorii au condus în prima parte a sfertului trei cu diferențe între 1 și 4 puncte. Grasu a înscris după o combinație rapidă sub panou pentru 42-39 și a fost și un tehnic pentru Gjorgjevikj după ce a dat cu mingea de parchet. Rezart a egalat la 44 și România s-a distanțat la 7 puncte în penultimul minut al perioadei de joc, după reușitele lui Grasu și Licurici. Din nou finalul de sfert le-a aparținut oaspeților, Velichkovski a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul ultimei pauze, 54-52.

Rezart i-a dus pe macedonieni în față cu un 3 points-play în debutul sfertului patru, iar Licurici a egalat de la linia de fault. Au fost destul de multe fragmentări în această perioadă de joc, pentru aruncări libere. Cele două echipe s-au succedat la conducere. Diaby și Grasu au dus scorul la 59-57, dar Velichkovski și Mitrevski au înscris 7 puncte la rând, pentru 59-64 în minutul 36.

A urmat time-out-ul României și Velichkovski a marcat de la distanță pentru un ecart de 8 puncte. Oprea a răspuns cu o reușită de afară, iar Grasu și Diaby, cu un slam pe contraatac, și-au apropiat echipa la o lungime, 66-67. A fost rândul oaspeților să ceară timp de odihnă. Au urmat pașii lui Velichkovski și  Mandisodza îi readucea pe tricolori în avantaj de un punct. Acesta a fost sancționat cu antisportiv, dar Mitrevski a ratat ambele libere, în penultimul minut. Același Mandisodza a transformat două libere după un atac rapid, pentru 70-67, și a urmat o șansă irosită de tricolori, care au luat mingea în defensivă, dar pasul pe contră a fost prea înalt. A urmat o nouă fază de apărare reușită și Grasu a transformat două libere, scor 72-67. Macedonia a cerut un nou timp de odihnă, cu 2 secunde rămase din joc. Oaspeții nu au mai înscris și meciul s-a încheiat cu victoria României, scor 72-67. Antrenorul oaspeților a fost nemulțumit de arbitraj, spunându-le asta la final.

Tricolorii au făcut diferența cu 18 reușite din semicerc (din 40), față de 14 ale adversarilor (din 42). România a transformat 27 de libere din 43 de încercări, în timp ce Macedonia a înscris 21 de aruncări de un punct, din 34. Oaspeții au stat mai bine la șuturile de afară, 6 reușite din 23, față de 3/22. Tricolorii au reușit 50 de recuperări și 20 de puncte din a doua încercare, față de 45 de mingi prinse la panou și 12 second chance points.

Andrej Mitrevski a fost coșgheterul partidei cu 27 de puncte. De la oaspeți s-au mai remarcat Rezart cu 17 puncte și Velichkovski cu 14 puncte.

Ștefan Grasu a fost cel mai bun marcator al tricolorilor, cu 24 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru România au mai înscris: Ivănescu 12 puncte, Licurici 12 puncte (6 recuperări), Diaby 9 puncte (13 recuperări), Mandisodza 6 puncte, Oprea 5, Marinău 2 și Sucala 2 puncte.

Astăzi se mai dispută în întrecerea masculină: Ungaria-Muntenegru, de la ora 14:00, și Macedonia-Bulgaria, de la 20:00, conform programului de pe site-ul federației.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!