Stiri Acvile

România U18 feminin, înfrângere cu Portugalia și va juca pentru locul 7 în ultima zi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.07.2019

România U18 feminin, înfrângere cu Portugalia și va juca pentru locul 7 în ultima zi

Naționala feminină U18 a României a cedat în fața Portugaliei în meciul de clasament pentru locurile 5-8. Portughezele au început partida cu un run de 8 puncte și au condus până la final. Scorul a fost 80-45, pe sferturi: 23-12, 13-14, 22-10, 22-9. Tricolorele vor juca mâine în partida pentru locul 7 cu învinsa dintre Danemarca și Olanda.

Portughezele veneau după o înfrângere clară în fața Finlandei în sferturi, cu 48-42. Tricolorele au fost învinse în sfertul de finală de Suedia, 55-63, cu diferența crescând după ultima pauză. Portugalia a început partida pentru locurile 5-8 cu Mariana Carvalho, Marta Martins, Sara Guerreiro, Maria Silva și Carolina Cruz. România le-a avut în formula de start pe Ștefania Cătinean, Laura Vaida, Anamaria Pop, Adina Ciciovan și Ilinca Păun.

Guerreiro și Martins au marcat de la distanță în debutul partidei și Silva a dus scorul la 8-0. A urmat time-out-ul lui Nedeljko Lazic și Vaida a marcat primul coș al României, după mai mult de două minute. Martins a scuturat din nou plasa de la distanță și Pop a înscris prima triplă a tricolorelor, pentru 11-5. Ibericele s-au dus la 11 puncte în față, româncele s-au apropiat la 7 lungimi, iar la prima pauză tabela arăta 23-12.

Portughezele și-au mărit ecartul la 15 puncte în minutul 17, dar nu au mai înscris în ultimele trei minute ale perioadei de joc. Petrof, Vaida și Lipovan au apropiat România și la pauza mare scorul a fost 34-26. Sfertul doi a fost singurul câștigat de tricolore, cu un punct diferență. Repriza secundă le-a aparținut în totalitate ibericelor, care și-au mărit constant avansul și la ultima pauză aveau 58-36. Diferența a continuat să crească în sfertul patru și meciul s-a încheiat cu scorul de 80-45. Portugalia a terminat partida cu 23 de puncte după cele 22 de turnovers ale româncelor, față de 5 puncte înscrise de tricolore după 9 greșeli adverse.

Laura Vaida a fost cea mai bună marcatoare a României cu 14 puncte, plus 5 recuperări. Pentru tricolore au mai înscris: Lipovan 8 puncte, Martonos 7 puncte (5 recuperări), Petrof 5 puncte, Mazilu 3, Cătinean 3 puncte (5 recuperări), Pop 3 puncte și Păun 2. Patru portugheze au încheiat în double-digits: Carvalho (15 puncte, 6 recuperări, 6 assist-uri), Cruz (15 puncte), Guerreiro (14 puncte) și Martins (13 puncte, 7 assist-uri).

România își încheie participarea la europeanul U18 feminin, Divizia B de la Skopje duminică, de la ora 15:15. În duelul pentru locul 7 tricolorele vor întâlni învinsa dintre Danemarca și Olanda. Finala mică va fi de la ora 19:45 și cea mare de la 22:00. În această perioadă s-a desfășurat la Sarajevo Campionatul European U18 feminin, Divizia A. În semifinalele de astăzi se întâlnesc Rusia și Italia, respectiv Franța și Ungaria.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!