Stiri Acvile

România U20 feminin rămâne în Divizia B și anul viitor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.07.2018

Naționala feminină U20 a României a pierdut din nou cu Lituania la Campionatul European, Divizia B, și a încheiat competiția pe locul 4. Balticele au obținut al treilea bilet pentru Divizia A după ce s-au impus cu 53-48, pe sferturi: 14-8, 13-14, 13-12, 13-14.

Lituania a început cu Jurciute, Knyazite, Meskonyte, Sakeviciute și Segzdaite. România le-a avut în 5-ul de start pe E. Armanu, Ferariu, Părău, Podar și Vîrjoghe. După un debut de meci cu ratări de ambele părți, E. Armanu a deschis scorul, iar Vîrjoghe a punctat pentru 2-4. Jurciute a reușit prima triplă și Meskonyte a dus scorul la 7-4. Au urmat aproape două minute fără puncte marcate și Podar făcea 7-6 cu patru minute rămase din sfert. Lituaniencele s-au dus la 6 puncte în față, iar la prima pauză conduceau cu 14-8.

Ghiță a înscris prima în sfertul doi, după un atac rapid, iar Podar a reușit prima triplă a României, pentru 16-13. Tricolorele se apropiau de două ori la două puncte, după tripla lui E. Armanu și liberele lui Părău. Au urmat aproape 3 minute fără coș marcat de cele două echipe, iar Meskonyte a dus scorul la 22-18. La jumătatea partidei scorul era 27-22. Lituania marcase o treime din șuturile din acțiune, 10 din 30, în timp ce România avea 8 din 33.

Tricolorele s-au apropiat la 2 puncte, dar balticele au avut un run de 7 puncte și s-au desprins la avansul maxim, de 9 lungimi, în a doua parte a sfertului. Părău și Ferariu au redus diferența la patru puncte, dar Meskonyte a punctat de două ori de la linia de fault și a stabilit scorul la ultima pauză, 40-34.  

Balticele s-au distanțat la opt puncte, dar tricolorele s-au apropiat la două lungimi după reușitele lui Vîrjoghe, Podar și Părău, 47-45. Ecartul a crescut din nou la 6 lungimi în ultimul minut. Ferariu a scuturat plasa de la distanță și a înjumătățit ecartul, dar Knyazite a fost faultată la mijlocul terenului și a transformat ambele libere pentru 53-48. Tănase cerea încă un time-out în ultimul minut, dar elevele sale au avut din nou probleme la repunerea din terenul advers și Părău a fost nevoită să arunce dintr-o poziție grea, de la distanță. S-a îcheiat 53-48 și Lituania completează podiumul la turneul de la Oradea.

Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor cu 11 puncte, urmată de Părău cu 9. Ferariu a contribuit cu 7 puncte și 9 recuperări. Tot 7 puncte au înscris E. Armanu și Ghiță. Vîrjoghe a fost cea mai bună recuperatoare a meciului, cu 11 recuperări la care a adăugat 6 puncte. Tănase și-a trecut în cont un punct. A mai jucat Popescu.

Gabija Meskonyte a fost coșghetera partidei cu 15 puncte, iar Knyazite s-a mai remarcat de la învingătoare cu 10 puncte și 5 recuperări. Lituaniencele au încheiat partida cu 35% la aruncările din acțiune (19 din 54), în timp ce România a avut cu patru aruncări în plus, 58, dar doar 16 și-au găsit ținta (27.6%).

România încheie pe patru un turneu pe care l-a început convingător, cu o serie de 4 victorii din 4. A urmat prima înfrângere în fața Lituaniei, din faza grupelor, la 15 puncte, apoi cea din semifinala cu Cehia, la 3 puncte, și cea din finala mică, la 5 lungimi. Tricolorele au ratat șansa să evolueze în Divizia A în sezonul viitor. Lituania revine acolo după ce a retrogradat anul trecut. Pe lângă baltice au obținut promovarea Cehia și Belarus, finalistele turneului de la Oradea.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pacat !
    Un parcurs decent care se putea incheia cu o calificare in Grupa valorica A. Ar fi fost extraordinar pt ca, din ce am inteles, majoritatea jucatoarelor ar fi fost eligibile si sezonul viitor. Se pare ca avem o generatie buna care ar trebui sustinuta in continuare si in LNBF

    cu 5 ani în urmă (16.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!