Stiri Acvile

România a fost aproape de o surpriză cu Serbia în întrecerea masculină de la Jocurile Europene

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.06.2019

România a fost aproape de o surpriză cu Serbia în întrecerea masculină de la Jocurile Europene

România și-a încheiat participarea în întrecerea de baschet 3x3 de la a doua ediție a Jocurilor Europene, de la Minsk. Ambele reprezentative au obținut câte o victorie și o înfrângere în a doua zi a turneului. Fetele au pierdut cu 3-21 în fața Cehiei și au învins cu 20-18 Ungaria, după prelungiri. Băieții au bătut Andorra cu 21-19 și au oferit o replică foarte bună Serbiei, dar au cedat cu 18-20 la final.

Ambele reprezentative ale României porneau în a doua zi de întreceri de la Minsk după o înfrângere în ziua inaugurală. Echipa feminină a început prima meciurile de 3x3, de dimineață. Elisabeth Pavel, Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu și Ruxi Chiș au întâlnit Cehia în primul meci al zilei. Adversarele au fost în formula Kamila Hoskova, Monika Satoranska, Alzbeta Levinska și Denisa Harapesova. Cehia a început cu un run de 4 puncte, iar Uiuiu reușea primul coș al României după două minute. Diferența a continuat să crească și Satoranska a încheiat meciul cu aproape un minut și jumătate înainte de finalul timpului regulamentar, scor 21-3.

Satoranska a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 9 puncte, urmată de Harapesova cu 6. Pentru România Pavel a înscris 2 puncte și Uiuiu 1. În următoarele două partide din grupă Germania a învins cu 19-9 Ungaria și 21-14 pe Cehia.

Ultimul meci al grupei B s-a disputat între România și Ungaria. Ambele țări participă în întrecerea feminină de la Cupa Mondială, unde au trimis prima garnitură. Ungaria a mers la Jocurile Europene de la Minsk cu Zsofia Jahni, Sara Benke, Vivien Borondy și Fruszina Weber. Pavel a înscris primele trei puncte ale României, iar Uiuiu a scuturat plasa de afară pentru 5-2. Tricolorele s-au distanțat la patru lungimi la intrarea în minutul 5, dar maghiarele au revenit și au trecut la conducere, 12-13 după 6 minute și jumătate. Cele două echipe au trecut pe rând în față. Borondy a transformat două libere pentru 16-18, iar Pavel a egalat la ultima fază cu o reușită de după semicerc. S-a intrat în prelungiri unde Uiuiu a dus scorul la 20-18 și România a câștigat ultimul său meci din întrecerea feminină.

Pavel a reușit 14 puncte în duelul cu maghiarele, iar Uiuiu 6. De cealaltă parte s-au remarcat Borondy cu 8 puncte și Jahni cu 7. România termină competiția cu o victorie și 2 înfrângeri. Din grupa B avansează Germania (3 victorii din 3) și Cehia (2/1). Ungaria a pierdut toate cele trei partide din această grupă.

În grupa A de la masculin, Serbia a învins Polonia cu 20-14 în primul meci de sâmbătă. A urmat partida dintre România și Andorra. Victor Petrache, Baris Aktas, Bogdan Sandu și Radu Paliciuc au întâlnit echipa formată din Oriol Fernandez, Hugo Schneider Bartolome, Gabriel Cinto și Frases Alexis Bartolome. Sandu a înscris primul punct, Andorra a egalat, iar tricolorii au continuat să conducă în minutele următoare. România s-a distanțat la 13-10, iar adversarii s-au apropiat la un punct. Paliciuc a mărit din nou ecartul la trei, 19-16, dar Andorra s-a apropiat din nou la o lungime când mai era un minut. Paliciuc a adus liniștea în tabăra tricoloră cu coșul victoriei, 21-19.

Sandu a înscris 6 puncte pentru tricolori, iar Petrache, Aktas și Paliciuc, câte 5. De partea cealaltă, Bartolome Frases s-a remarcat cu 7 puncte și Schneider Bartolome cu 6. În penultimul meci din grupă Polonia învingea Andorra cu 21-12.

Partida dintre Serbia și România încheia jocurile din cadrul grupei A. Serbia participă și la mondialul de la Amsterdam și a venit la această competiție cu o echipă compusă din Nikola Vukovic, Marko Dugosija, Marko Zdero și Lazar Rasic. Prima parte a meciului le-a aparținut sârbilor, care s-au distanțat la 8-3 în minutul patru și aveau 10-6 spre finalul minutului șase.

România a revenit în meci grație liberelor transformate de Aktas și Petrache și a egalat la 11 cu aproximativ trei minute și jumătate rămase din joc. Zdero a dus scorul la 13-11 cu o reușită de afară, dar Petrache a egalat din nou de la linia de fault. S-a mers cap la cap în următoarele minute. Sandu marca trei puncte la rând și Paliciuc ducea scorul la 15-18 în penultimul minut. A fost ultimul coș al tricolorilor. Rasic a readus avantajul în tabăra sârbilor cu 2 reușite de afară. Tricolorii forțau șuturile de afară, Vukovic a mărit diferența la două puncte, iar Sandu a fost aproape să egaleze la ultima fază, dar șutul său de după semicerc nu a intrat. S-a încheiat 20-18 și Serbia obține a 3-a victorie, în timp ce România încheie cu o victorie și 2 înfrângeri.

Petrache a fost cel mai bun marcator al României în ultimul meci, cu 7 puncte. Sandu a contribuit cu 5 puncte, Aktas cu 4 și Paliciuc cu 2. Rasic a marcat 8 puncte pentru învingători și Zdero 7. Serbia termină prima în grupa A (3/0), Polonia pe doi (2/1), România pe trei (1/2) și Andorra pe 4 (0/3).  

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturi unde se împerechează formațiile din grupele A și C, respectiv B și D. Duminică sunt programate sferturile, semifinalel și finalele. Finala mare la fete începe la ora 20:40, iar cea a băieților la 21:05.

*foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Roman facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii