Stiri Vulturi

România a obținut primul succes la europeanul masculin U20 în fața Irlandei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.07.2019

România a obținut primul succes la europeanul masculin U20 în fața Irlandei

Naționala masculină U20 a României a obținut astăzi prima victorie la Campionatul European, Divizia B, de la Matosinhos. Tricolorii s-au impus cu 65-57 cu Irlanda, pe sferturi 21-20, 18-7, 7-19, 19-11, în primul meci pentru locurile 17-20. Alexandru Coconea a reușit un double-double pentru România, iar Lucas Tohătan și Marcu Badiu au încheiat în double-digits.

Cele două echipe au încheiat pe locul 5 în grupele A și B, pierzând toate cele 4 partide pe care le-au disputat. România a început meciul de azi cu Marcu Badiu, Alexandru Coconea, Lucas Tohătan, Robert Stan și David Vida. Dan Fleșeriu nu s-a putut baza la acest meci pe Dragoș Diculescu, accidentat. Irlanda i-a avut în primul 5 pe Kris Arcilla, Eoin McCann, Darragh O'Sullivan, Conor Liston și Eoin Nelson.

Jocul a fost strâns în primul sfert, cu cele două echipe alternând la conducere, cu diferențe mici. Tricolorii s-au desprins în sfertul secund și conduceau cu 12 puncte la pauza mare, scor 39-27. Irlandezii au revenit în repriza secundă și au trecut la conducere în debutul sfertului patru. România a avut un final mai bun și s-a distanțat din nou, câștigând cu 65-57.

România a fost la conducere 34:22 minute, iar adversarii doar 3:14 minute. Tricolorii au făcut diferența cu cele 8 reușite din spatele semicercului, față de 3. 11-8 a fost scorul la libere transformate, în timp ce irlandezii au înscris 20 de coșuri din semicerc, față de 15. Irlanda a reușit 18 puncte pe contraatac față de 5 și 36 din căciulă, față de 22.

Alexandru Coconea a încheiat în double-double, cu 15 puncte (3x3) și 11 recuperări. Pentru România au mai înscris: Tohătan 14 puncte (plus 5 assist-uri), Badiu 11 puncte, Vida 8, Georgiadis 6 puncte (12 recuperări), Fometescu 6 puncte și Măciucă 5. Darragh O'Sullivan a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte pentru învinși.

România stă sâmbătă și încheie competiția duminică, de la ora 17:15, în duelul pentru locul 17. Cum în grupa C a fost o echipă în plus, pe cealaltă parte de tablou s-a făcut o grupă de trei pentru meciurile de clasament. Kosovo, Armenia și Luxemburg sunt în aceasta, iar prima clasată va fi adversara tricolorilor în ultima zi a turneului.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!