Stiri Vulturi

România a pierdut la 30 de puncte primul meci de la EuroBasket U20, divizia A

Eduard Popa

Eduard Popa
14.07.2018

romania u20 eurobasket

Echipa naţională de juniori a României a pierdut primul meci de la EuroBasket U20 – divizia A, scor 62-92, împotriva reprezentativei similare a Greciei, în grupa C a competiţiei de la Chemnitz.

România a început în formula Mureşan, Diculescu, Berculescu, Petrescu şi Georgiadis, în timp ce grecii au început cu Christidis, Kalaitzakis, Lountzis, Papadakis şi Pilavios.

A fost un început de meci dezastruos pentru ambele echipe. După 7 minute, scorul era doar 5-0 pentru greci, după mai multe turnovers de ambele părţi, ratări de la 3 puncte, dar şi un dunk spectaculos ratat de puţin de către Berculescu. Primele puncte pentru „Vulturi” au fost puse de Tudor Fometescu, scor 2-5. Kamperidis a reuşit un coş de 3 puncte, care a dus scorul la 10-2, iar Moraitis i-a furat mingea lui Fometescu şi a reuşit un and one, pentru ca mai apoi să pună 3 libere pentru 15-4. Fometescu a reuşit însă un coş de 3 puncte cu care a încheiat primul sfert, scor 7-15 pentru greci.

Grecii au pus şi primele 4 puncte din sfertul doi, dar România a răspuns cu un run de 8-1, cu Berculescu şi Fometescu în prim plan (scor 15-20). A urmat însă un nou run al grecilor, cu coşuri de 3 puncte de la Papadakis şi Agravanis. Edward Petrescu a pus însă 5 puncte consecutive şi a redus diferenţa la 8 puncte, scor 20-28. Grecii au venit din nou în forţă, au anihilat jocul pe poziţional al tricolorilor şi au reuşit un parţial de 12-2, graţie căruia au condus cu 40-22. Berculescu a pus ultimele 2 puncte ale primei reprize, printr-o acţiune personală frumoasă şi a dus scorul la pauză 40-24 pentru Grecia.

Tot Berculescu a deschis sfertul al treilea, cu un coş de 3 puncte, urmat de un and one spectaculos, după un assist al lui Fometescu. Grecii au pus iarăşi cinci puncte, iar de data asta cel care a răspuns a fost Tudor Fometescu. Christidis a reuşit însă un and one şi după alte două contraatacuri finalizate, Silvăşan a cerut time-out, la scorul de 51-35 pentru greci. Problemele au continuat pentru români şi după acest moment. Fometescu, Mureşan sau Diculescu au comis multe erori în faza de iniţiere a atacului, fapt ce a permis elenilor să facă spectacol pe contraatac, iar după 3 sferturi tabela de scor indica 69-46 pentru greci.

În ultimul sfert românii nu au putut să se apropie la mai mult de 20 de puncte, grecii câştigând şi ultimul sfert şi stabilind scorul final printr-un slam dunk la 92-62.

Camil Berculescu a fost cel mai bun marcator al României, cu 19 puncte. Tudor Fometescu a reuşit 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, în timp ce Diculescu a avut 9 puncte şi 5 pase decisive. De partea cealată 5 jucători au avut cel puţin 10 puncte, conduşi de Dimitris Moraitis, cu 16 puncte.

Pentru România urmează acum duelul de mâine cu Israelul, de la ora 19:00. Din grupa C mai face parte şi gazda competiţiei, Germania.

Partida poate fi urmărită integral aici: 

 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!