Stiri Vulturi

România are meci important cu Slovacia la Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.08.2019

România are meci important cu Slovacia la Ploiești

Echipa națională de seniori a României va primi vizita reprezentativei similare a Slovaciei în faza a 3-a a preliminariilor pentru EuroBasket 2021. Partida este programată sâmbătă, 10 august, la Ploiești cu începere de la ora 19:00.

România și Slovacia au început cu victorie fiecare parcursul din Grupa F. Slovacia a învins Cipru pe teren propriu cu scorul de 67-60, în timp ce „Vulturii” au trecut în deplasare de naționala cipriotă cu scorul de 85-70. În aceste condiții, partida de la Ploiești devine una foarte importantă în lupta pentru supremație în grupă. Doar câștigătoare grupei va merge în calificările pentru EuroBasket 2021.

Naționala antrenată de Tudor Costescu traversează a perioadă foarte și are la activ patru victorii consecutive. Pe lângă Cipru, „Vulturii” au mai învins în două rânduri națională din Kosovo și o dată Macedonia.

Duel de Liga ACB sub panou. Cel mai important matchup în partida de la Ploiești va fi cel dintre Emanuel Cățe și Vladimir Brodziansky, ambii jucători în prima ligă a Spaniei. Pivotul român evoluează pentru UCAM Murcia în timp ce slovacul de 2.11 metri joacă la Obradoiro CAB. Emanuel Cățe a fost omul meciului din Cipru când a reușit 19 puncte, 10 recuperări, 4 capace, 2 pase decisive și 2 intercepții. Vladimir Brodziansky a avut și el o prestație remarcabilă contra Ciprului, reușind 23 de puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace.

România și Slovacia s-au întâlnit și în calificările pentru EuroBasket 2015. Tricolorii au reșit să se impună de ori în acea campanie, 81-69 în deplasare și 90-86 pe teren propriu. România a ratat la limită atunci calficarea la turneul după ce a terminat pe poziția secundă în grupă, după Letonia. Suedia a fost a 4-a din acea grupă de calificare.

Partida dintre România și Slovacia va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3 cu începere de la ora 19:00.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!