Stiri Acvile

România bifează o victorie entuziasmantă în Israel

Paul Olar

Paul Olar
25.11.2015

După victoria de sâmbătă, echipa națională de senioare a României își continuă parcursul bun în campania de calificare pentru EuroBasket 2017. Trupa pregătită de Miroslav Popov a învins miercuri seara selecționata similară a Israelului, scor 78-77.

Partida a putut fi urmărită în direct la postul public de televiziune  și a demarat cu două coșuri consecutive ale gazdelor. Întâia noastră reușită vine de la Gabriela Mărginean, însă Israel are parte de momente inspirate, ducându-se la 14-6 după contribuția lui Shay Doron. Chiar și așa, tricolorele, în frunte cu Mărginean, strâng situația până la finalul actului, 21-20.

Sfertul secund s-a derulat sub semnul echilibrului, cu un mic avantaj însă de partea amfitrioanelor. Acestea s-au menținut la două posesii până în minutul 15, când am egalat în urma unui parțial de 0-6. Americancele naturalizate ale Israelului nu au fost de acord cu elanul româncelor, așa că au oferit o replică eficientă. Cu alte cuvinte, Alysha Clark Clark a pus umărul la un run de 10-0 ce a modificat tabela, 40-30. Astfel, jucătoarele lui Adan Inbar au intrat la cabine sub adăpostul a opt lungimi, 42-34.

Chiar dacă reprezentativa de la Ierusalim s-a menținut la cârma jocului în debutul sfertului trei, jucătoarele noastre au strâns situația. Profitând de evoluția Gabrielei Mărginean, precum și de coșurile Claudiei Pop de la mare distanță, româncele s-au ținut aproape până în final. Aici, Israel a luat o opțiune serioasă după liberele Alyshei Clark. La rampă iese și Florina Pașcalău, cu un coș vital din spatele arcului de cerc. Clark anulează reușita clujencei, dar Annemarie Părău, ajunsă la linia de pedeapsă, pune capăt întâlnirii.

Claudia Pop a contabilizat 19 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Gabriela Mărginean a izbutit 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Florina Pașcalău a strâns 14 puncte, 6 recuperări și o intercepție.

În replică, Alysha Clark s-a remarcat cu 27 de puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive. Shay Doron și-a trecut în cont 19 puncte, 6 recuperări și 6 assist-uri. Katia Levitsky a adăugat 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!