Stiri Acvile

România, dominată de Finlanda în faza a doua a grupelor la europeanul U20, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.08.2019

România, dominată de Finlanda în faza a doua a grupelor la europeanul U20, divizia B

Naționala feminină U20 a României a pierdut cu Finlanda în faza a doua a grupelor Campionatului European, divizia B, din Kosovo. Tricolorele au fost învinse cu 45-91, pe sferturi: 12-27, 7-26, 9-23, 17-15. Scandinavele au condus pe toată durata partidei și au două victorii din două în faza a doua, în timp ce tricolorele au 2 înfrângeri. Acestea întâlnesc joi Bulgaria.

România le-a avut în primul 5 pe Ștefania Cătinean, Carla Popescu, Renata Kovacs, Alexandra Ghiță și Nicolett Orban. Finlanda a început meciul cu Katri Arike, Anna Kahelin, Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen și Lotta Vehka-aho.

Kahelin a deschis scorul din spatele semicercului și Orban a marcat primul coș al tricolorelor pentru 2-3. Au urmat două minute fără punct pentru reprezentativa noastră și adversarele s-au distanțat la 2-13. Diferența a continuat să crească și la prima pauză tabela arăta 12-27. A urmat sfertul în care România a marcat cele mai puține puncte în acest meci, doar 7, iar scandinavele au profitat și aveau un avans foarte mare încă de la jumătatea partidei, scor 19-53. Jocul a continuat să curgă în aceeași direcție și după revenirea de la vestiare. La ultima pauză scorul a fost 28-76. Kuier a pus cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 35, la 31-84. Pe final tricolorele au micșorat puțin ecartul și meciul s-a încheiat cu scorul de 45-91.

Învingătoarele au încheiat partida cu 47,2% la șuturile din acțiune (34 de coșuri din 72 de încercări), față de 18/64 (28,1%). Finlandezele au înscris de 23 de ori din semicerc, au scuturat de 11 ori plasa de la distanță și au transformat 12 libere. România a terminat meciul cu 15 coșuri de două puncte, 3 triple și 6 libere transformate. 41-51 a fost scorul la recuperări.

Awak Kuier a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, plus 8 recuperări. Lotta Vehka-aho a urmat-o de cu 15 puncte la învingătoare.

Nicolett Orban a fost cea mai bună marcatoare dintre tricolore, cu 10 puncte plus 6 recuperări. Pentru România au mai înscris: Popescu 9 puncte, Cătinean 8, Ghiță 6, Vîrjoghe 4 puncte (9 recuperări), Vați 3 puncte, Kovacs 3 și Fleșer 2. Au mai jucat Al Ash Hab și Petrof.

Finlanda ajunge la 4 puncte în grupa F (are și victoria din prima fază contra Bulgariei, luată și în faza a doua). România are două înfrângeri în grupa F (cea de azi și cea din confruntarea cu Turcia). La această oră se dispută partida dintre Turcia și Bulgaria.

Pentru tricolore urmează joi, de la ora 17:30, partida cu Bulgaria, în ultima rundă din faza a doua a grupelor. Finlanda și Turcia se vor întâlni de la ora 20:00. În cealaltă grupă sunt programate joi meciurile dintre Marea Britanie și Israel (17:30) și Irlanda – Croația (20:00). Primele două clasate din grupe avansează în semifinale, programate sâmbătă. Ultimele două clasate din cele două grupe vor juca pentru locurile 5-8.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!