Stiri Acvile

România pierde cu Bulgaria și va juca pentru locurile 5-8 la europeanul U20 feminin, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.08.2019

România pierde cu Bulgaria și va juca pentru locurile 5-8 la europeanul U20 feminin, divizia B

Naționala feminină U20 a României a fost învinsă de Bulgaria în ultima etapă din faza a doua a grupelor la europeanul de la Priștina, divizia B, urmând să joace pentru locurile 5-8. Bulgăroaicele s-au impus cu 82-73, pe sferturi: 22-20, 20-15, 19-18, 21-20. Acestea au condus în cea mai mare parte a meciului, distanțându-se în repriza a doua la un maxim de 14 puncte. Diferența s-a făcut din spatele semicercului, dar și cu punctele înscrise după greșeli adverse.

România avea două înfrângeri în grupa F, cea din prima fază cu Turcia (69-80) și cea de ieri cu Finlanda (45-91). Bulgaria a intrat în grupă cu înfrângerea contra Finlandei (41-70), dar a învins miercuri Turcia cu 70-58. Pentru a obține calificarea în semifinale, tricolorele aveau nevoie de un succes la cel puțin 12 puncte și Turcia să piardă în ultimul meci cu finlandezele.

Bulgaria a început partida contra reprezentativei noastre cu  Yuliyana Valcheva, Gergana Ivanova, Viktoria Ivanova, Denitsa Petrova și  Karina Konstantinova. Cătălin Tănase le-a trimis în primul 5 pe Ștefania Cătinean, Carla Popescu, Renata Kovacs, Alexandra Ghiță și Nicolett Orban.

V. Ivanova a deschis scorul, iar Ghiță reușea prima triplă a partidei, pentru 2-3. V. Ivanova (de două ori) și Konstantinova au marcat din spatele semicercului și au dus scorul la 11-3. Au fost aproape trei minute fără coș pentru tricolore, oprite de reușite lui Vîrjoghe. Bulgăroaicele s-au dus la 18-6 cu trei minute rămase din prima perioadă de joc. România a avut un final de sfert mult mai bun și s-a apropiat la două lungimi la prima pauză, scor 22-20.

Tricolorele au egalat în sfertul secund și au preluat în două rânduri conducerea cu două puncte, la 26-28 și 28-30. După mai multe ratări ale reprezentativei noastre, o nouă triplă le-a dus pe alb-verzi în față. A urmat time-out-ul lui Tănase și Vați scutura plasa de la distanță pentru 33-33. A urmat time-out-ul advers și două minute fără coș pentru România. Bulgaria a profitat și s-a distanțat din nou. Konstantinova a reușit un coș de la distanță în finalul sfertului și la pauza mare tabela arăta 42-35.

Vîrjoghe a marcat primul coș al reprizei secunde, dar adversarele și-au mărit ecartul la 11 puncte în mai multe rânduri. România s-a apropiat la cinci lungimi în ultimul minut al sfertului trei. Bulgaria a reușit o nouă triplă și conducea cu 61-53 la ultima pauză. Cea mai mare diferență a fost de 14 puncte, înregistrată în minutul 35. Tricolorele s-au apropiat la șase puncte după tripla lui Cătinean, dar nu au mai reușit să înscrie în ultimul minut. V. Ivanova a stabilit scorul final cu o nouă reușită de după semicerc. Bulgaria se impune cu 82-73 și urcă provizoriu pe prima poziție înaintea ultimului meci din grupă.

Bulgăroaicele au profitat de cele 22 de turnovers ale echipei noastre și au marcat 29 de puncte. Tricolorele au terminat cu 10 puncte după 15 greșeli adverse. România a stat mai bine la punctele din căciulă, 46 față de 28, iar rezervele au contribuit cu 36 de puncte, față de 9 ale jucătoarelor venite de pe banca bulgară. Româncele au avut un procentaj mai bun la șuturile din acțiune, 51,7% (30 de reușite din 58) față de 40,8% (29/71). Reprezentativa noastră a stat mult mai bine la aruncările de la semidistanță, 26/41 față de 16/35. Bulgaria a făcut diferența cu cele 13 triple reușite (din 36) față de 4 (din 7). 11-9 a fost scorul la libere transformate și 32-41 la recuperări.

Ana Vîrjoghe a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor, în double-double cu 25 de puncte și 13 recuperări. Și Carla Popescu a încheiat în double-double cu 15 puncte și 10 assist-uri, dar și 7 turnovers. Pentru România au mai înscris: Orban 12 puncte (7 recuperări), Vați 9 puncte, Kovacs 4, Ghiță 3 puncte (5 recuperări), Cătinean 3 puncte (5 assist-uri) și Fleșer 2 puncte. Au mai jucat Petrof și Al Ash Hab.

Viktoria Ivanova a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte (5x3). Pentru învingătoare au mai fost în double-digits  Konstantinova cu 18 puncte (2x3, 6 pase decisive) și Petrova cu 12 puncte (2x3).

Bulgaria are 5 puncte în grupa F după 2 victorii și o înfrângere și se califică în semifinale în cazul unei victorii a Finlandei cu Turcia, dar și dacă turcoaicele nu câștigă la mai mult de 4 puncte. România termină pe patru grupa F și va juca pentru locurile 5-8.

Vineri sunt programate două partide din grupa 9-12. Sâmbătă vor fi semifinalele și primele două meciuri pentru locurile 5-8. Tricolorele vor juca de la ora 17:30 cu ocupanta locului 3 din grupa E.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!