Stiri Acvile

România se oprește în sferturi la FIBA 3x3 World Cup 2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.06.2019

România se oprește în sferturi la FIBA 3x3 World Cup 2019

Naționala feminină de 3x3 a României a fost învinsă de China în sferturile de finală ale FIBA 3x3 World Cup de la Amsterdam, cu 16-12. Începutul a fost echilibrat, după care chinezoaicele s-au desprins și au condus la 3, 4 puncte în a doua parte a meciului. Tricolorele au încercat să compenseze diferența de înălțime de sub panou, unde Zhang avea cu 13 centimetri mai mult decât cea mai înaltă jucătoare a noastră. Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 7 puncte.

Sfertul de finală dintre România și China a deschis penultima zi de competiție de la Amsterdam. Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu (cap de serie 4) au jucat cu primul cap de serie din întrecerea feminină, China, în formula Jiayin Jiang, Yingyun Li, Di Wu și Zhiting Zhang. Asiaticele au jucat semifinala la ediția precedentă a mondialelor cu o formulă asemănătoare.

Irimia a deschis scorul printr-o liberă transformată. Înalta Zhang (1,95) a ratat o liberă și China a comis un turnover după ce a expirat timpul de atac. Zhang a profitat de diferența de talie, 13 centimetri față de cea mai înaltă tricoloră, și a dus China la conducere cu un coș cu fault. Stoenescu a egalat, dar chinezoaicele au revenit la conducere, 4-2. Ursu a strâns diferența la o lungime, asiaticele au scuturat plasa de la distanță și Mărginean marca pentru 6-4. China s-a dus din nou la trei puncte în față, dar Mărginean a răspuns cu o reușită de după semicerc pentru 7-6. Au fost câteva faze la care tricolorele au fost scoase din poziții după contacte destul de intense cu Zhang, iar pivotul advers a scos destul de ușor faulturi în anumite momente

Tricolorele au reușit în multe momente să compenseze diferența de înălțime față de Zheng, dar efortul din apărare s-a resimțit în atac. Au fost destule ratări din apropierea panoului ale ambelor echipe. Chinezoaicele s-au dus la 10-7 în minutul 6. Mărginean a scuturat din nou plasa de la distanță pentru 10-9, dar adversarele s-au distanțat din nou la trei lungimi după combinații rapide, 12-9. Mărginean a înscris pentru 14-11, de la linia de fault, dar România nu a reușit să depășească apărarea adversă câteva atacuri și China s-a distanțat la 16-11 cu mai puțin de un minut până la final. Ursu a marcat ultimul coș al României după o depășire pe centru. S-a încheiat 16-12 și China a avansat în semifinală unde va întâlni învingătoarea dintre Rusia și Australia.

Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a primului sfert de finală, cu 7 puncte. Pentru România Sonia Ursu-Kim și Gabriela Irimia au contribuit cu câte 2 puncte, iar Ancuța Stoenescu, cu 1. Di Wu a fost cea mai bună marcatoare de la China cu 6 puncte, urmată de Jiayin Jiang și Zhiting Zhang cu câte 4 și Yingyun Li cu 2. China a avut cu patru recuperări în plus (17-13) și mai puține mingi pierdute (2-5).

Programul celorlalte 3 sferturi de la feminin:

18:00 Rusia vs Australia

20:00 Franța vs Italia

21:15 Spania vs Ungaria

Sferturile din competiția masculină:

16:30 Ucraina vs Letonia

17:30 Polonia vs Puerto Rico

20:30 Statele Unite vs Slovenia

21:45 Franța vs Serbia

*foto: fiba.basketball

Citiți și:

Sonia Ursu, în top 10 jucătoare de urmărit la FIBA 3x3 World Cup

Început în forță pentru România la FIBA 3x3 World Cup

România, calificată în sferturile FIBA 3x3 World Cup

România va lupta cu China pentru un loc în semifinalele FIBA 3x3 World Cup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!