Stiri

România suferă un nou eșec la Campionatul European Divizia B

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.07.2019

România a pierdut și al doilea meci disputat în Portugalia în cadrul Campionatului European Divizia B. „Vulturii” au cedat clar în fața Cehiei, scor 88-67, la capătul unui joc în care au contat doar în prima jumătate.

Cehii au început mai bine partida și s-au instalat rapid la conducere. România a răspuns în parte secundă a sfertului inaugural când a reușit să egaleze la 14. Primele 10 minute aveau să se încheie cu scorul 20-17 pentru Cehia. Actul secund a fost unul echilibrat, în care România a reușit să treacă la conducere însă nu să se și desprindă. La pauză diferența avea să fie una minimă pentru Cehia, scor 39-38. Echilibrul s-a rupt imediat după reluarea jocului, când România s-a văzut condusă la o diferență formată din două cifre. Parțial de 29-16 al Cehiei din sfertul trei a fost continuat și în ultima secvență când ecartul a crescut și la 20 de puncte. „Vulturii” nu au avut nimic altceva de făcut până la final și partida s-a încheiat cu scorul de 88-67.

Dragoș Diculescu a fost cel mai bun jucător al Românieicu 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Lucas Tohătan a terminat cu 13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive dar și 8 mingi pierdute. Dimitri Georgiadis a contribuit cu 11 puncte și 3 recuperări.

Jan Zidek cu 18 puncte și Vit Krejci cu 17 puncte au fost principalii marcatori din tabăra Cehiei.

România a reușit la acest meci să se țină bine sub panou (40-39 pentru cehi), dar greșelile enorme în ofensivă (21 de turnovers) și imprecizia din spatele semicercului (7/27) i-au tras în jos pe tricolori, care au încasat astfel a doua înfrângere din tot atâtea meciuri, după partida pierdută vineri cu Bulgaria, scor 58-67.

Acum pentru tinerii jucători români urmează două zile de pauză iar pe data 16 iulie este programat meciul cu Albania.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Aloo gara
    Sa ii spună cineva lui Tudor Fometescu sa nu mai arunce ca bezmeticul. Nici nu stiu cum de il lasa sa intre in sala cu o aruncare atat de urâtă si de imprecisa.

    cu 4 ani în urmă (14.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!