Stiri Vulturi

România va întâlni Slovacia și Cipru în faza a treia a precalificărilor pentru EuroBasket 2021

Eduard Popa

Eduard Popa
22.02.2019

 

România a reușit să câștige joi împotriva Macedoniei la Ploiești, scor 65-53, în faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Din păcate, victoria „Vulturilor” nu coincide și cu câștigarea grupei.

România pierduse meciul tur, scor 76-90. Astfel, tricolorii au ratat la doar 2 puncte șansa de a câștiga grupa din precalificări, întrucât macedonenii beneficiază de avantajul meciurilor directe. Astfel, partida de duminică, 24 februarie, pe care România o va disputa în deplasare, pe terenul celor de la Kosovo, este lipsită de miză, întrucât tricolorii sunt siguri de locul 2 în clasamentul grupei, pe care oricum nu o vor poutea câștiga.  

Astfel, România trece în faza a treia a precalificărilor pentru EuroBasket 2021, perioadă care se desfășoară în luna august a anului 2019. Tricolorii deja își știu adversarii din următoarea fază. Este vorba despre Slovacia, formație care a ajuns în această fază din primul tur al precalificărilor, dar și Cipru, echipă care va termina sigur pe ultimul loc în Grupa D.

Programul României în această grupă arată astfel:

Meciul 1 – Cipru vs România pe 7 august
Meciul 2 – România vs Slovacia pe 10 august
Meciul 3 – România vs Cipru pe 17 august
Meciul 4 – Slovacia vs Românie pe 21 august

După aceste patru meciuri, prima clasată va avansa în calificările FIBA EuroBasket 2021, care vor începe la sfârșitul acestui an, în luna noiembrie. Echipele de pe locul 2 și 3 își vor lua definitiv gândul de la European și vor începe partidele pentru precalificările FIBA World Cup 2023.

*foto:

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :)
    "Naționala a pierdut la un singur coș câștigarea grupei". A pierdut sansa de a juca in ultima etapa pentru castigarea grupei. Hai sa fim putin atenti cum ne exprimam.

    cu 5 ani în urmă (22.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!