Stiri Vulturi

România va juca duminică seara în compania selecționatei din Kosovo

David Istrate

David Istrate
23.02.2019

În ultimele 6 luni, România a jucat în precalificările Campionatului European de baschet din 2021, într-o grupă din care mai fac parte Macedonia și Kosovo. După ce au pierdut primul meci al stagiunii împotriva Macedoniei, „Vulturii” au reușit să se impună în ambele jocuri disputate pe teren propriu și și-au asigurat poziția secundă în cadrul grupei din care fac parte.

Așadar, în acest moment, România mai are o singură partidă de jucat, cea cu naționala din Kosovo. În tur, jucătorii antrenați de Tudor Costescu s-au impus la o diferență de 5 puncte, scor 88-83, într-un meci disputat în Arena Antonio Alexe din Oradea. Principalul marcator al acelei confruntări a fost Giordan Watson, acesta reușind să adune 19 puncte. De asemenea, Alexandru Olah a contribuit la victoria României cu 15 puncte și 9 recuperări, în timp ce Mirel Dragoste și Nandor Kuti au avut câte 13 puncte.

De partea cealaltă, Kosovo a avut trei jucători ce împreună au marcat nu mai puțin de 75 puncte. Lis Shoshi a realizat un double-double de excepție (29 de puncte și 18 recuperări), Dardan Berisha a dat 24 de puncte, în timp ce Gezim Morina a contabilizat 22 de puncte. De altfel, primii doi jucători vor reprezenta principalul pericol al taberei kosovare în duelul ce va avea loc duminică, 24 februarie.

În meciul de la Oradea, Tudor Costescu nu s-a putut baza pe serviciile internaționalului Emanuel Cățe, care suferise o accidentare cu doar câteva zile înainte de acel joc. Între timp, baschetbalistul lui UCAM Murcia s-a recuperat și a avut evoluții foarte bune în liga spaniolă și în Basketball Champions League, însă România se confruntă cu alte probleme de lot. Atât Nandor Kuti cât și Cătălin Baciu și Daniel Ioniță s-au accidentat, aceștia fiind nevoiți să privească meciurile naționalei de pe margine. Însă, pe lângă Căţe, în lotul României a revenit și căpitanul Bogdan Nicolescu, acesta ratând meciul din tur tot din cauza unei accidentări.

Un aspect interesant al întâlnirii dintre Kosovo și România va fi reprezentat de duelul „americanilor” Giordan Watson și Malcolm Armstead. Este de menționat că într-o vreme era dorită naționalizarea lui Armstead, acesta și evoluând în câteva jocuri pentru „Vulturi”.

Cu toate acestea, indiferent de rezultatul final al confruntării de duminică, se știe poziția pe care va termina România. Naționala țării noastră se va clasa pe locul al doilea, urmând să joace în faza următoare a calificărilor cu Slovacia și Cipru.

Meciul dintre Kosovo și România va avea loc duminică, 24 februarie, de la ora 21:30.

*foto: fiba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    ..mai atenti...putin...
    duminica. ...24 februarie..Si in alta ordine de idei..nici Bobe nu a jucat cu Kosovo...

    cu 5 ani în urmă (23.02.2019)
    • Istrate David:

      Feedback
      Mulţumesc, am corectat.

      cu 5 ani în urmă (23.02.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    kosovo?!
    Ce e aia, ce inseamna?! Nu exista....legal!!!

    cu 5 ani în urmă (23.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Simpatic
      Asta e ca aia cu căsătoriile între persoane de același sex... dacă România nu le recunoaște nu înseamnă că nu există.

      cu 5 ani în urmă (24.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!