Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Românii lui CSU Sibiu, la cea mai bună prestație în acest sezon

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.12.2016

Pariul lui Dan Fleșeriu pentru meciul cu BCM Olimpic Baia Mare a ieșit bine. Sistemul de joc al antrenorului sibienilor, care a mizat minute prețioase pe jucătorii tineri din echipa sa, a funcționat, aceștia reușind să confirme. Pe lângă faptul că toți au reușit să pună umărul la victoria obținută de CSU Sibiu pe terenul nou-promovatei BCM Olimpic Baia Mare, scor 106-79, cu toții au reușit să marcheze cel puțin câte un coș din afara semicercului.

Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe, Radu Paliciuc și Vlad Tincu sunt cei patru români pe care Dan Fleșeriu a mizat, vineri seara, primii doi fiind trimiși pe parchet încă din startul partidei. Evoluțiile îmbucurătoare ale celor patru jucători l-au determinat pe Dan Fleșeriu să-i țină pe toți pe teren în ultimele cinci minute de joc, alături de Boris Lalovic. Dintre jucătorii români din lotul lui CSU Sibiu care au făcut deplasarea la Baia Mare, doar Bogdan Popescu a lipsit, acesta fiind accidentat.

Mirel Dragoste s-a aflat la cea mai bună prestație a lui în maioul galben-albastru. Fundașul sibienilor a intrat încrezător în partidă iar prima mingea trimisă de acesta spre coș, de dincolo de semicerc, a pătruns în plasă. În primele 10 minute de joc, baschetbalistul de 22 de ani a pus pe tabela de marcaj 7 puncte (1x3, 2x2), iar până la finalul partidei a mai înscris de alte trei ori, totalizând 13 puncte. Mirel Dragoste a jucat 26:31 de minute, timp în care, pe lângă cele 13 puncte, și-a mai trecut în cont 2 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții. Este al patrulea meci la rând în care tânărul baschetbalist beneficiază de încrederea antrenorului său, astfel că, de la meciul cu BC Mureș Târgu Mureș, când a prins aproape 11 minute pe parchet, Mirel Dragoste a început să aibă evoluții din ce în ce mai convingătoare, fiind folosit 19:40 de minute în partida cu Phoenix și 13:49 în cea cu Timișoara.

Dintre jucătorii români aduși în această vară la CSU Sibiu, Radu Paliciuc a jucat cele mai multe minute până acum. Deși nu intră în ecuația jucătorilor tineri, acesta având 29 de ani și o experiență mai bogată decât colegii lui mai sus amintiți, Radu Paliciuc face parte din românii pe care Dan Fleșeriu a contat în partida de la Baia Mare. Extrema lui CSU a jucat 22:28 de minute cu Baia Mare și a totalizat 12 puncte, 8 recuperări, un assist și 3 intercepții. Radu Paliciuc s-a remarcat de două ori din afara semicercului, fiind, de asemenea, la cea mai bună prestație de până acum la CSU Sibiu.  Din cele zece partide disputate în turul LNBM de CSU Sibiu, Paliciuc a fost lăsat pe bancă doar în meciul cu CS Phoenix Galați.

Folosit până acum doar câteva secunde în trei partide din campionat, Dragoș Gheorghe a intrat titular cu Baia Mare și i-a dat motive lui Dan Fleșeriu să-l țină mai bine de jumătate partidă pe teren. Vineri seara, jucătorul de 22 de ani al lui CSU Sibiu a jucat 23:56 minute, timp în care a înscris 9 puncte, reușind și un coș de la mare distanță. De altfel, Dragoș Gheorghe a avut și două recuperări defensive.

Și Vlad Tincu s-a aflat la meciul cu cele mai multe minute de joc în acest sezon. Jucătorul lui CSU Sibiu a jucat 18:22 minute contra celor de la Baia Mare, trecându-și în cont 6 puncte, 2 assist-uri și 2 intercepții. La fel ca restul colegilor lui, Vlad Tincu a scuturat și el plasa din afara semicercului în această partidă. În stagiunea precedentă, Vlad Tincu s-a remarcat la acest capitol (6x8) în partida dintre CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank, din Sala Transilvania, câștigată de sibieni în manieră identică. Scorul a fost același ca la Baia Mare: 106-79 pentru galben-albaștrii.  

În disputa cu Municipal Olimpic Baia Mare, cel mai bun marcator al sibienilor a fost Marcel Davis, jucător care în primul sfert a avut 3x3 de la 3 puncte (17 p), urmat de Kevin Hardy (15 p) și Boris Lalovic (14 p – 2x3). 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

         CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!