Stiri Vulturi

Romeo Sacchetti: „Nu cred că aceasta este diferența dintre cele două naționale”

David Istrate

David Istrate
27.02.2018

romeo sacchetti italia

Într-un meci ce a contat pentru etapa a 4-a a grupei D, din preliminariile Campionatului Mondial din 2019, România a întâlnit Italia, pe teren propriu. După ce în tur, scorul a fost strâns, diferența fiind de doar 5 puncte, acum Squadra Azzura a avut la final un avantaj de 51 de puncte.

La conferința de presă, tehnicianul oaspeților a analizat acest duel și a oferit o scurtă opinie în legătură cu naționala țării noastre, despre care a vorbit cu mult fair-play.

„Această partidă a avut o importanță deosebită, în special dacă ne gândim ca am obținut-o în deplasare. Ne-am apărat foarte bine, am reușit multe aruncări de la trei puncte și astfel ne-am distanțat de adversarii noștri. Nu cred că aceasta este diferența dintre cele două naționale. Staff-ul nostru a urmărit meciul României cu Croația și adversarii noștri au fost conduși la 12 puncte. Cu toate acestea, ei au reușit să revină pe tabelă și se pot mândri cu felul în care au luptat. Mai mult, naționala României a avut câțiva jucători accidentați, care ar fi putut să ajute echipa, cu siguranță.”

Selecționerul Italiei a evitat să compare din punct de vedere valoric celelalte echipe din grupă:

 „Nu știu care dintre adversare este cea mai bună, însă este cert că în meciul de la Zadar, Croația a reușit să marcheze doar 56 de puncte, lucru care mie mi s-ar fi părut imposibil. De aceea, cred că partida în care Croatia va juca la Cluj va fi foarte disputată. În același timp, confruntarea cu Olanda, cel mai probabil că va fi decisivă pentru România.

Saccheti a vorbit și despre partida din tur, câștigată de Italia la Torino cu o diferență de numai 5 puncte:

„Diferența față de prima manșă a fost că atunci am început cu un lot nou și cu un antrenor nou. Am avut momente bune și momente mai puțin bune, dar, în ultimele 5 minute, am discutat și ne-am propus să închidem meciul. Jocurile sunt diferite, într-o zi se poate termina cu un rezultat, iar în altă zi, totul se poate schimba.”

În urma acestei victorii, Italia își consolidează prima poziție în grupa sa, și de asemenea își asigură calificarea în faza a doua a calificărilor. De partea cealaltă, România, cu 2 victorii și 2 înfrângeri, rămâne pe locul al doilea. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!