Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Romina Filip se alătură Olimpiei CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.08.2018

Olimpia CSU Brașov a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Romina Filip. Sportiva de 1,74 a evoluat în sezonul precedent la SCM Timișoara, club care a desființat echipa feminină în această vară. Cele mai bune cifre le-a avut în ultimul său sezon la Phoenix Galați, înainte să plece pe Bega.

Romina Filip va împlini 29 de ani în luna noiembrie. Jucătoarea de pozițiile 2-3, originară din Botoșani, a debutat în prima ligă la Olimpia București, la care a mers din 2005 și a stat până în 2012. În ultimul sezon alături de Olimpia a avut medii de 10.5 puncte, 5.6 recuperări, 2.1 pase decisive și 2.6 intercepții, pentru 9.5 eficiență medie. A jucat 29:35 minute/meci în 34 de partide. Filip a făcut pasul spre CSM Târgoviște în 2012, iar în acel sezon fosta ei formație retrăgea echipa de senioare din prima ligă, continuând doar cu cele de junioare.

Cu dâmbovițencele a câștigat Cupa României, a debutat în Euroligă (a jucat în 2 meciuri) și a pierdut finala campionatului, cu 2-3 în fața marii rivale din Arad. Jucătoarea polivalentă a intrat în 18 partide din campionat, cu medii de 11:49 minute, 3.1 puncte și 1.9 recuperări, pentru 3.6 eficiență medie. În cupă a jucat 3 meciuri, contribuind cu 4.3 puncte și 1.3 recuperări în 11:05 minute.

În 2013 și-a dorit mai multe minute și a trecut la nou-promovata Phoenix Galați. A jucat patru sezoane pentru formația gălățeană, unde a fost și căpitan. Și-a crescut media de puncte de la 6.8 la 11 în ultimul an alături de alb-albastre. Phoenix a avut probleme să încheie sezonul 2016-2017, terminând fără straniere. Filip a jucat atunci în 33 de meciuri, cu 11 puncte, 6.6 recuperări și 3.3 pase decisive pentru 12.2 eficiență medie în 33:30 minute.

În vara lui 2017 a plecat la nou-promovata SCM Timișoara, alături de care a fost pe 5 și a jucat în semifinalele cupei. Cea mai bună prestație a sa în alb-violet a fost cea din primul meci pentru locul 5, în deplasare cu ACSBT Alexandria, care rămăsese fără straniere. Jucătoarea de 28 de ani a fost atunci în triple-double, cu 17 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive în 35:31 minute, cu +31 eficiență. Cu formația de pe Bega a evoluat în 21 de meciuri de campionat, cu medii de 5.1 puncte, 4 recuperări și 2.6 pase decisive în 23:10 minute. Clubul timișorean a desființat formația feminină în această vară, la fel cum a făcut cel gălățean după începutul sezonului trecut.

Noua jucătoare a formației brașovene este componentă a naționalei de senioare. A jucat în două partide din campania de calificare la europeanul din 2019, având medii de  5.4 minute, 2 puncte și 0.5 recuperări.

Romina Filip este a 10-a jucătoare anunțată de Olimpia CSU Brașov până acum. Este al 7-lea transfer, după Carla Bartee, Alina Podar, Tianna Tarter, Kristina Arsenic, Flavia Ferenczi și Irina Enache. Pe lângă acestea rămân de sezonul trecut căpitanul Biljana Pesovic, Amira Al Ash Hab și Diana Moraru. Clubul brașovean a anunțat că lotul va fi completat cu junioare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!