Stiri

Rusia se califică în semifinale la FIBA EuroBasket 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.09.2017

După Spania și Slovenia, Rusia este cea de-a treia echipă care reușește calificarea în „careul de ași” al EuroBasket 2017, după ce au izbutit să învingă în sferturi pe puternica reprezentativă a Greciei, scor final 74-69

Disputa de la Istanbul, dintre cele două echipe naționale cu renume în baschetul mondial, a început într-o notă ușor dominantă din partea grecilor, care au reușit un prim sfert foarte bun, eficient în ofensivă, respectiv atent și disciplinat pe faza defensivă. Naționala elenă și-a adjudecat sfertul inaugural cu un parțial de 24-17. Actul secund a fost unul ceva mai echilibrat, mai disputat, însă tot cu Nick Calathes și compania la timona jocului. Chiar dacă sfertul 2 a fost câștigat de ruși cu 14-13, Grecia a intrat la vestiare cu un ecart de 6 puncte, 37-31, prea puțin liniștitor cu 20 de minute înainte de ultimul buzzer. 

După revenirea de la vestiare, Rusia și Grecia au oferit un spectacol și mai atrăgător pentru publicul prezent în arena turcă, meciul a devenit unul extrem de echilibrat, iar miza, calificarea în semifinalele EuroBasket 2017, apăsa din ce în ce mai tare pe umerii sportivilor prezenți pe parchet. Treptat, cu multă răbdare, dar și cu o precizie la linia de libere, superioară grecilor, Rusia a revenit repede în spatele adversarilor, iar în urma unui parțial de 20-16 în sfertul 3, rușii au intrat în decisiv la doar 2 puncte distanță de Grecia, 51-53. Ineficacitatea grecilor din spatele liniei de fault în special, completată exclent de revenirea în joc a incredibilului rus Shved, a dus spre o schimbare totală pe parchet și implicit pe tabela de marcaj. Naționala masculină a Rusiei a preluat în totalitate controlul jocului, au câștigat decisivul cu un parțial de 23-16 și totodată confruntarea la 5 puncte diferență, scor final 74-69, reușind astfel să-și asigure un loc bine-meritat în semifinalele Campionatului European de Baschet Masculin. 

A. Shved cu 26 de puncte a fost principalul marcator al Rusiei în acest joc, fiind urmat de T. Mozgov cu 15 puncte și 10 recuperări, V. Fridzon cu 11, respectiv A. Vorontsevich cu 8 puncte și 12 recuperări. De cealaltă parte, din lotul Greciei s-au evidențiat N. Calathes cu 25 de puncte, G. Printezis cu 19 și I. Bourousis cu 10 puncte. 

Astfel, Rusia bifează o nouă calificare în semifinalele EuroBasket, acolo unde se va duela cu învingătoarea confruntării dintre Serbia și Italia. De cealaltă parte, Spania și Slovenia vor fi puse față în față în prima semifinală a EuroBasket 2017. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!