Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Russell Byrd va juca la SCM U Craiova

Russell Byrd va juca la SCM U Craiova

SCM U Craiova continuă campania de achiziții. Semifinalista ultimei ediții a LNBM l-a transferat pe Russell Byrd, un american de 27 de ani și 2,02 înălțime. Acesta poate juca pe mai multe poziții și vine după mai multe sezoane în campionatul canadian. În Europa a mai trecut prin liga a treia din Spania.

Transferul lui Russell Byrd la SCM U Craiova a fost anunțat pe pagina oficială de facebook a fanilor olteni.

Russell Byrd are 27 de ani și evoluează pe pozițiile 2-4, dar poate juca și pe 5 în caz de nevoie. Acesta se va alătura formației pregătite de Aco Todorov după ce a evoluat în ultimele trei sezoane în NBL-ul canadian.

În stagiunea 2018-2019 a jucat pentru Island Storm și St. John's Edge. Cu prima formație a bifat 17 partide în campionat, cu medii de 18 puncte, 7,2 recuperări, 3,5 assist-uri și 2,3 mingi pierdute în 35.2 minute. A schimbat echipa în timpul sezonului și la St. John's Edge a acceptat rolul de rezervă, ajungând în finala campionatului, pierdută cu Moncton. În 27 de meciuri a avut medii de 7,1 puncte, 2,7 recuperări și 1,1 assist-uri în 19.5 minute.

A jucat pentru Michigan State la nivel de colegiu, iar în 2015 a fost draftat de The Sioux Falls Skyforce pentru G League. A mai jucat până acum în Europa la Fundacion Lucentum, în liga a 3-a spaniolă, în sezonul 2015-2016. A semnat cu Maccabi Hod HaSharon, dar nu a mai mers la echipa din a doua ligă israeliană pentru că a vrut să fie mai aproape de soția sa care urma să nască al doilea copil.

Din stagiunea 2016-2017 joacă în Canada. În acel sezon a evoluat pentru Moncton Magic. În 42 de meciuri a avut medii de 14,5 puncte, 4,5 recuperări și 2,4 assist-uri în 32.2 minute. În al doilea sezon în campionatul canadian a evoluat pentru două echipe, KW Titans și St. John's Edge.

SCM U Craiova i-a mai transferat în această vară pe Dragoș Diculescu, Bogdan Țîbîrnă, Monyea Pratt, Tyler Laser, Omari Gudul și Nikolay Stoyanov.

*foto: nblcanada.ca

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!