Stiri

Russell Westbrook, MVP-ul sezonului 2016-2017

Eduard Popa

Eduard Popa
27.06.2017

westbrook nba mvp

Russell Westbrook a fost marele câştigător al primei ediţii a Premiilor NBA. Conducătorul de joc al lui Oklahoma City Thunder a reuşit să îi depăşească pe Kawhi Leonard de la San Antonio Spurs şi James Harden (Houston Rockets) şi să obţină primul trofeu de MVP din carieră.

Westbrook a devenit primul jucător de la Oscar Robertson care a terminat un sezon în triple-double, a reuşit cele mai multe triple-double din istorie într-un sezon (42) şi a fost şi cel mai bun marcator al ligii cu 31,6 puncte, 10,7 recuperări şi 10,4 pase decisive.

Jucătorul campioanei NBA Golden State Warriors, Draymond Green, a reuşit să câştige premiul pentru cel mai bun apărător din NBA (Defensive Player of the Year). Green i-a devansat pe ceilalţi doi finalişti, Kawhi Leonard de la Spurs şi Rudy Gobert de la Utah Jazz.

Green, Gobert şi Leonard au fost toţi nominalizaţi în First Team All-Defense, alături de Chris Paul şi Patrick Beverly. În a doua echipă defensivă a sezonului au fost numiţi Tony Allen, Danny Green, Anthony Davis, Andre Roberson şi Giannis Antetokounmpo.

Eric  Gordon de la Houston Rockets a câştigat titlul de Rezerva anului (Sixth Man Award), devansându-i pe Lou Williams şi Andre Iguodala.

Tot Houston Rockets a reuşit să câştige şi titlul de Cel mai bun Antrenor (NBA Coach of the Year) prin legendarul Mike D’Antoni. El i-a devansat pe Gregg Popovich şi Erik Spoelstra.

Malcolm Brogdon de la Milwaukee Bucks i-a depăşit pe Joel Embiid şi Dario Saric de la Philadelphia 76ers pentru titlul de Debutantul Anului (Rookie of the Year).

Tot de la Bucks vine şi câştigătorul titlului de cel mai bun progres (Kia Most Improved Player). A fost o competiţie între europeni în care Giannis Antetokounmpo i-a depăşit pe pivoţii Nikola Jokic şi Rudy Gobert.

Lista cu toate premiile de la NBA Awards o puteţi găsi aici.

*foto: facebook Russell Westbrook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!