Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

S-a încheiat prima fază a sezonului regulat în LNBF. Sepsi Sfântu Gheorghe, lider detașat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2017

Prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin s-a terminat în weekend-ul recent încheiat, iar odată cu asta știm formațiile care se vor lupta pentru locurile 1-6, respectiv 7-10.

• De pe prima poziție va porni campioana en-titre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, echipă ce are la activ 17 meciuri câștigate, unul singur pierdut și 35 de puncte acumulate. 

• A doua echipă este rivala trupei din Sfântu Gheorghe, CSM Târgoviște, multipla campioană terminând prima fază cu 14 meciuri câștigate, 4 pierdute și 32 de puncte. 

• Urmează Universitatea Cluj, revenită în top-ul baschetului feminin românesc odată cu acest sezon, echipă cu 12 victorii și 6 înfrângeri, respectiv 30 de puncte. 

• A patra echipă în clasament este trupa pregătită de Dan Calancea, Olimpia Brașov, la fel ca și ”U” Cluj, 12 victorii, 6 înfrângeri și 30 de puncte

Phoenix Galați a terminat pe cinci cu 9 victorii și tot atâtea înfrângeri și un total de 27 de puncte

• O nouă revenire în top poate fi și CSM Satu Mare, echipă clasată pe locul șase, având un bilanț final de 8 meciuri câștigate și 10 pierdute cu 26 de puncte în clasament. 

Astfel, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Cluj, Brașov, Galați și Satu Mare sunt cele 6 echipe care se vor lupta în Grupa 1-6 pentru ocuparea unui loc cât mai bun în ceea ce privește debutul play-off-ului

CST BC Alexandria este prima sub linia de șase, pe locul șapte, echipă a cărui record stagional este de 7 succese, 11 eșecuri și 25 de puncte

• Altădată favorită la titlu sau cel puțin o contra-candidată serioasă, ICIM Arad a terminat abia pe opt, având aceeași linie de clasament cu trupa din Alexandria

Sirius Târgu Mureș a încheiat pe nouă cu 3 victorii, 15 înfrângeri și 21 de puncte

• „Lanterna roșie” este Politehnica Iași cu doar o victorie în 18 meciuri și 18 puncte acumulate

Alexandria, Arad, Târgu Mureș și Iași sunt echipele care se vor lupta pentru celelalte două locuri disponibile pentru play-off, respectiv pentru menținerea pe prima scenă. În mare parte, situația este deja cunoscută, Alexandria și Arad urmând să joace în play-off de pe locurile 7 și 8, rămâne de văzut însă care va fi ordinea, în timp ce Târgu Mureș și Iași sunt condamnate să rămână în subsolul clasamentului. 

Prima etapă din faza a doua a sezonului regulat va debuta în weekend-ul 17-19 februarie cu următoarele partide: 

CSM Satu Mare vs. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 

Phoenix Galați vs. CSM Târgoviște 

Universitatea Cluj vs. Olimpia Brașov

CST BC Alexandria vs. Politehnica Iași

ICIM Arad vs. Sirius Târgu Mureș 

Până atunci însă, 8 din aceste echipei, mai precis Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Cluj, Brașov, Galați, Satu Mare, Alexandria și Târgu Mureș, se vor duela în Final 8-ul Cupei României, competiție care se va desfășura în perioada 8-11 februarie în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgoviște TBN :

    Lnbf
    Batalia se va da intre sepsi si U Cluj. Targoviste are echipa buna, dar in acelasi timp o echipa subtire din punct de vedere numeric. Nu va putea tine ritmul meciurilor din 3 in 3 zile. Speram ca din sezonul viitor CSM si ICIM sa isi rezolve problemele si sa revedem cele doua echipe in lupta pentru aur.

    cu 7 ani în urmă (08.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!