Stiri

S-a decis echipa Vestului pentru All Star Game-ul din NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
24.01.2015

Logo NBA All Star Game 2015

Joi seară fanii baschetului de pe tot mapamondul au stat cu sufletul la gură pentru a afla rezultatul voturilor lor cu privire la jucătorii care vor fi titulari în meciul vedetă al sezonului din NBA, All-Star Game-ul, ce se va desfășura în acest an pe celebra arenă Madison Square Garden din New York. Aceștia au putut vota pentru doi jucători din backcourt (conducători de joc și fundași) plus trei jucători de frontcourt (extreme și pivoți).

Echipa Vestului va avea în componență pe cel mai votat jucător, cu peste 1 milion și jumătate de voturi primite, jucătorul celor de la Golden State Warriors, Stephen Curry. Aflat la al doilea All Star Game din carieră, Curry este unul dintre liderii pentru cursa de MVP în acest sezon. Conducătorul de joc al lui Golden State are o linie statistică impresionantă cu 23,2 puncte pe meci, 8,1 pase decisive, 4,8 recuperări și 2,1 intercepții pe meci, capitol la care este lider în NBA. De asemenea, Curry are procentaje de 50% din acțiune, cu 40% de la 3 pct și 91 % de la libere. Curry este catalizatorul succesului celor de la Warriors, care în acest moment au de departe cel mai bun record din ultra competitiva conferință de Vest, cu 34 de victorii din 40 de partide.

Coleg pentru Curry în backcourt-ul echipei de Vest este legendarul Kobe Bryant, aflat la cea de-a 17-a prezență în All-Star Game. Cvintuplul campion NBA are o medie de 22,3 puncte pe meci, 5,7 recuperări și 5,6 pase decisive, la primul sezon după perioada de recuperare pe care a avut-o în urma accidentării suferite la tendonul lui Ahile la sfârșitul sezonului 2012-2013, care l-a forțat să stea departe de parchet aproape tot sezonul trecut. Din păcate însă, Bryant s-ar putea să nu prindă nici acest All-Star Game, fiind accidentat recent la umărul drept.

În frontcourt titular de drept rămâne Blake Griffin, aflat la cel de-al cincilea All-Star Game din carieră. Unul dintre cei mai spectaculoși jucători din NBA, Griffin are în acest sezon de NBA 23 de puncte pe meci, cu 7,6 recuperări și 4,9 pase decisive și un procentaj de 50% din acțiune, fiind cel mai constant jucător al celor de la Los Angeles Clippers.

Anthony Davis se afla în aceeași situație ca Steph Curry, pivotul celor de la New Orleans Pelicans fiind la al doilea All Star Game din carieră, dar în cazul său pentru prima oară ca titular. Vedeta echipei americane la mondialul din Spania, Davis a explodat în acest sezon, având statistici impresionante: este al treilea marcator al ligii, cu 24,3 puncte pe meci, al nouălea la recuperări cu 10,4, dar și cel mai bun din NBA la capace, cu aproape 3 astfel de reușite pe partidă. Totodată, Davis are 1,6 pase decisive, 1,5 intercepții și procentaje de 56% din acțiune și 83% de la aruncările libere, pentru una dintre echipele ce rămân încă în cursa pentru playoff în Vest, Pelicans având în acest moment 21 de victorii și tot atâtea înfrângeri.

Marc Gasol este cel de-al cincilea component al echipei Vestului. Spaniolul este la rândul său într-o revenire de formă după accidentarea suferită la începutul sezonului trecut. Fost Defensive Player of the Year în 2013, pivotul lui Memphis Grizzlies are în acest sezon cea mai bună prestație ofensivă din carieră, cu 19,3 puncte pe meci, la care se adaugă 8,2 recuperări, 3,7 pase decisive, 1,7 capace și o intercepție pe meci, cu un procentaj de peste 50% din acțiune și 82% de la aruncările libere.

Antrenorul echipei Vestului va fi Steve Kerr, antrenorul celor de la Golden State Warriors. Va fi pentru prima oară de la Larry Bird (1998) când un antrenor debutant va sta pe banca unei echipe la All-Star Game.

Rezervele celor două echipe din All Star Game vor fi numite săptămâna viitoare de către antrenorii din NBA. Printre favoriți la aceste locuri se numără James Harden și Dwight Howard (ambii Houston Rockets), Kevin Durant și Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Monta Ellis, Dirk Nowitzki, și Rajon Rondo (Dallas Mavericks), Chris Paul și DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) Tim Duncan (San Antonio Spurs), Damian Lillard și LaMarcus Aldridge (Portland TrailBlazers), Klay Thompson (Golden State Warriors), Zack Randolph (Memphis Grizzlies) sau DeMarcus Cousins (Sacramento Kings).

All-Star Game-ul NBA din acest sezon va avea loc la Madison Square Garden duminică, 15 februarie. Vezi echipa Estului AICI.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate