Stiri Cupa României Masculin

S-a stabilit modul de desfășurare al Cupei României la feminin și masculin

Paul Olar

Paul Olar
25.07.2014

Astăzi este programată, la Oradea, întâlnirea Biroului Federal. Cu această ocazie, se va desfășura tragerea la sorți pentru stabilirea programului competițional 2014/2015 din Liga Națională de baschet masculin și feminin.

În schimb, la Cupa României s-a hotărât implementarea unui program diferit. Astfel, în competiția feminină vor participa 14 echipe, urmând să se folosească sistemul "lucky looser". Primele șapte formații se vor califica în faza superioară. De asemenea, dintre cele șapte grupări învinse, cea care a pierdut la cele mai puține puncte merge mai departe în Cupă.

Așadar, există posibilitatea ca o formație să evolueze din nou în compania celei care a eliminat-o în primul tur, confruntările disputându-se după formatul tur-retur.

La masculin, situația este oarecum schimbată. Datorită faptului că Știința București, Concordia Chiajna și Farul Constanța s-au retras, Cupa României va avea la start 13 participante. Se utilizează sistemul "lucky looser şi lucky winner", cu una dintre echipe calificată direct în turul doi. Restul de 12 grupări vor juca tur-retur. La finalul primei faze, echipa care a fost eliminată, însă deţine cel mai bun coeficient dintre celelalte formaţii eliminate, se va califica în sferturile de finală, alături de lucky winner respectiv cele şase formaţii ce şi-au câştigat dreptul de a evolua în faza următoare.

*Foto: sportigorj.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!