Stiri

S-a tras la sorți componența grupelor de la Campionatul Mondial de baschet din această vară

David Istrate

David Istrate
16.03.2019

În cursul acestei zile, în Shenzen, China, a avut loc tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul Mondial de baschet masculin ce se va desfășura anul acesta între 31 august și 15 septembrie. Vedetele acestui eveniment au fost Kobe Bryant și Jason Derulo, cei doi fiind implicați direct în această ceremonie.

Evenimentul a început la 12:45 ora României cu o scurtă prezentare a competiției, iar apoi pe scenă a intrat căpitanul naționalei de baschet a Chinei, Yi Jianlian. După un mic interviu, toate luminile din sală s-au stins deoarece a urmat un scurt program muzical al lui Jason Derulo. Într-un final, au intrat pe scenă Yao Ming, considerat cel mai bun baschetbalist din istoria Chinei, și Kobe Bryant, cvintuplu campion NBA cu LA Lakers. Cei doi au povestit câte o amintire din perioada în care au jucat și apoi l-au lăsat din nou pe Jason Derulo să încânte publicul aflat la eveniment.

După câteva minute, mini-concertul s-a încheiat și organizatorii au trecut la principalul motiv al acestei ceremonii. Primele echipe trase la sorți au fost capii de serie iar aceștia au nimerit în următorul mod: China (Grupa A), Argentina (Grupa B), Spania (Grupa C), Serbia (Grupa D), USA (Grupa E), Grecia (Grupa F), Franța (Grupa G) și Lituania (Grupa H). Apoi, în ordinea grupelor de la A la H, au fost selectate următoarele: Venezuela, Rusia, Puerto Rico, Italia, Turcia, Brazilia, Republica Dominicană și Australia.

După ce primele 16 echipe au fost repartizate, s-a trecut la formațiile mai slab cotate. Așadar, în cea de-a treia rundă, ordinea naționalelor a fost următoarea: Polonia, Coreea de Sud, Iran, Filipine, Cehia, Muntenegru, Germania și Canada. Într-un final, au fost selectate și ultimele 8 echipe: Coasta de Fildeș, Nigeria, Tunisia, Angola, Japonia, Noua Zeelandă, Iordania și Senegal.

Așadar, componența exactă a celor 8 grupe este următoarea:

Observăm astfel că gazda acestei competiții, China, a nimerit într-o grupă destul de ușoară cu Venezuela, Polonia și Coasta de Fildeș. În schimb, cea mai echilibrată grupă este grupa H, în care vor lupta Lituania, Australia, Canada și Senegal. Statele Unite ale Americii nu va avea o misiune foarte ușoară, aflându-se în grupa E alături de Turcia, Cehia și Japonia. Nu în ultimul rând, Italia, adversara României din precalificările Campionatului Mondial a nimerit în grupa D alături de Serbia, Filipine și Angola.

Sistemul competițional este următorul: primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în faza următoare unde cele 16 echipe vor fi împărțite în 4 grupe a câte 4 echipe; apoi, din aceste grupe se califică tot primele două echipe care vor ajunge în sferturile de finală ale Campionatului Mondial; fazele eliminatorii se vor disputa în continuare după sistemul obișnuit.

Campionatul Mondial se va desfășura între 31 august și 15 septembrie în China, finala fiind programată în ultima zi de competiție în capitala țării, Beijing.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!