Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a transferat încă un jucător sub 23 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2018

SCM Timișoara a mai transferat un jucător eligibil pentru regula U23. Alexandru Coconea a jucat la CSU Știința București în sezonul trecut, fiind împrumutat de Steaua. A evoluat atât în Liga 1, cât și în Campionatul Național U20. Constănțeanul este al doilea jucător sub 23 de ani adus de „lei” în această vară, după Dragoș Diculescu.

Alexandru Coconea are 19 ani și 1,98 înălțime. Joacă pe poziția 4 și în ultimul sezon a câștigat medalia de argint la CN U20. A fost ales în echipa turneului de la București, alături de alți doi coechipieri. La turneul final a evoluat în toate cele trei partide, înregistrând medii de double-double, cu 18 puncte și 14.7 recuperări în 32:16 minute, pentru +27 eficiență medie. La turneul de promovare al Ligii 1 a avut medii de 12:35 minute, 3.3 puncte și 3 recuperări în cele trei partide.

În această vară a jucat în LN 3x3 pentru Athletic Constanța. Anul trecut a evoluat pentru naționala U18 la Cupa Mondială a categoriei, terminând pe locul 8. A mai participat cu naționalele U16 și U18 la campionatele europene, divizia B, în 2015 și 2017. În sezonul 2015-2016 a obținut titlul la categoria U18 cu Steaua CSM Eximbank București. Cu „militarii” mai are și alte medalii în palmares. A mai jucat la juniori pentru Athletic Constanța și ACS Dan Dacian.

„Sunt încântat că am semnat cu Timișoara. Un oraș și o echipă cu o istorie plină de performanțe, de unde vin o serie de sportivi valoroși. O echipă care mereu a tins numai spre performanță și sper să pun și eu umărul ca în acest sezon să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat Alexandru Coconea pentru pagina de facebook a celor de la SCM Timișoara.

Jucătorul de 19 ani va fi din nou coechipier cu Dragoș Diculescu, cu care a jucat împreună la Steaua. Pe lângă cei doi jucători tineri, SCM Timișoara a mai transferat în această vară trei stranieri: Brandon Randolph, Sherwood Brown și Vladan Vukosavljevic. Au fost prelungite înțelegerile cu Octavian Popa Calotă și Milos Komatina. Clubul de pe Bega a precizat că în curând va clarifica și situația cu Adrian Diaz, care mai avea contract valabil și pentru sezonul următor, dar dacă nu își primea restanțele exista riscul să plece.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!