Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara încheie sezonul pe locul 5

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.04.2018

SCM Timișoara s-a impus cu 70-43 în meciul doi al duelului pentru locul 5 cu ACSBT Alexandria, pe sferturi: 21-13, 14-12, 16-9, 19-9. Teleormănencele au avut un lot redus în ultimele meciuri de clasament.

Formația de pe Bega a început cu Pop, Stoiedin, Pane, Lloyd și Burdgess. Oaspetele le-au avut în 5-ul de start pe Mihai, Voicu (singurele peste 20 de ani), Podar, Manea și Enache. Voicu și Podar au dus scorul la 0-4, iar Lloyd a reușit prima triplă a partidei, după două minute și jumătate. Stoiedin și Lloyd le-au dus pe gazde în avantaj, 9-6 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Ambele echipe s-au apărat în zonă. Ivășchescu a scuturat plasa de la distanță la ultimul atac din prima perioadă de joc, iar la prima pauză scorul era 21-13.

Sfertul secund a început cu ratări. Mihai a reușit două triple într-un minut și ecartul se strângea la două lungimi. Gazdele cereau time-out. Lloyd a transformat două libere și a pus pe tabelă primele puncte ale timișorencelor în a doua perioadă de joc. Enache și Voicu au egalat la 23 în minutul 16. Lloyd a scuturat plasa de după semicerc, iar alb-violetele s-au distanțat după time-out-ul teleormănencelor. Run-ul SCM-ului a fost de 12 puncte. Deși nu s-a pus problema învingătoarei, pentru că oaspetele au avut multe tinere în lot, au fost momente cu nervi, mai ales în duelul dintre Filip și Mihai. Filip a fost sancționată cu antisportiv înainte de pauza mare. Mihai a transformat liberele, iar la vestiare s-a intrat cu 35-25.

Ecartul a crescut la 13 lungimi în debutul sfertului trei. Podar a înscris de afară, Pop a ieșit accidentată și Mihai a dus scorul la 38-30. Americancele gazdelor au dus din nou diferența în double-digits. Oaspetele s-au mai apropiat la 8 puncte, dar nu au marcat în cele trei minute și jumătate rămase din perioada de joc. Filip și Stoiedin au înscris 9 puncte până la ultima pauză. Mihai a fost sancționată cu tehnic în ultimul minut al sfertului. Scorul la a treia pauză a fost 51-34. Diferența a crescut în sfertul 4, cu multe contraatacuri ale gazdelor, până la un maxim de 30 de puncte, în penultimul minut, după tripla reușită de Lupu. Au intrat în final și cele mai tinere jucătoare de pe bancă. Cucu a înscris de la distanță și a stabilit scorul final, 70-43.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Stoiedin 16 puncte, Pop 6, Filip 4 puncte (8 recuperări, 6 assist-uri), Ardelean 4 puncte (9 recuperări, 6 pase decisive), Burdgess 4 puncte, Ivășchescu 3, Lupu 3 și Badi 1 punct.

Mihaela Mihai și Alina Podar au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete, cu câte 12 puncte, la care au adăugat 9, respectiv 8 recuperări. Pentru ACSBT Alexandria au mai înscris: Voicu 8 puncte, Enache 4, Cucu 3, Manea 2 și Mazilu 2 puncte.

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara încheie primul sezon în LNBF pe locul 5. ACSBT Alexandria termină pe 6.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!