Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara: "Este irelevant dacă am respectat sau nu prevederile din regulamentul FRB"

Adrian Firican

Adrian Firican
28.02.2019

Fiasco total la Sport Club Municipal Timișoara, după ce executorul judecătoresc a poprit conturile deschise de gruparea bănățeană la patru bănci comerciale din România. Toate secțiile clubului sunt afectate de aceste popriri, iar situația a creat o revoltă în cadrul clubului după ce mai mulți oficiali și-au exprimat nemulțumirea președintelui Radu Toanca.

Ca urmare a presiunilor, conducătorul bănățenilor a stabilit de urgență, în cursul zilei de joi, o întâlnire cu executorul judecătoresc cu scopul de a-l convinge pe acesta să retragă popririle de pe conturile clubului. Cel mai probabil încercările lui Tonca vor fi sortite esecului deoarece cei patru sportivi, Low, Nikolov, Milosevic și Shiloh au decis să nu mai ofere nicio concesie clubului bănățean.

În altă ordine de idei, gruparea bănățeană a înregistrat apel la decizia Tribunalului Timiș care recunoaște hotărârile Tribunalului Arbitral Baschetbalistic împotriva SCM-ului. Pe data de 14 februarie consiliera juridică a clubului, Silvia Țăranu, a depus la registratura Tribunalului un document ce conține 13 pagini, iar pe 21 februarie, în afara termenului de apel, avocatul Sergiu Gherdan a depus o completare de apel ce conține 18 pagini.

Printre argumentele invocate de Sergiu Gherdan se află și câteva precizări referitoare la adresa Federației Române de Baschet. În opinia acestuia, Tribunalul Timiș a procedat greșit când a întrebat forul românesc dacă contractele de colaborare dintre părți prevăd obligația de a prelua și pasivul unui club aflat în insolvență sau falimentar deoarece analiza contractului de colaborare ar fi trebuit efectuată doar de instanță și strict textual. Mai departe, prin documentul semnat de Radu Tonca se evocă faptul că regulamentele FRB sunt irelevante în ceea ce privesc preluarea datoriilor și nu produc niciun efect după cum nu este relevant nici dacă SCM Timișoara a respectat sau nu prevederile regulmentului FRB.

Facem precizarea că interpretarea unor contracte (cum sunt și scriptele depuse la dosarul cauzei sub denumirea "acord de asociere" cu nr. de înregistrare 01/06.11.2015 respectiv "act adițional") se face prin analizarea celor conținute în acest contract, nicidecum prin recurgerea la adrese către Federația Română de Baschet prin care aceasta să fie întrebată ce ar fi trebuit să se afle în contractul cu pricina dintre părți. Aratăm că în prezenta cauză, regulamentele F.R.B. sunt irelevante cauzei și nu produc niciun efect, după cum în prezenta cauză este irelevant dacă părțile acordului respectiv au respectat sau nu prevederile regulamentului Federației Române de Baschet.


Apelul urmează să fie judecat de Curtea de Apel Timișoara, nefiind stabilit un termen în momentul de față. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!