Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara a trecut de FCC ICIM Arad cu 2-0 și va juca pentru locul 5

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.04.2018

SCM Timișoara s-a impus cu 2-0 în seria cu FCC ICIM Arad din turul doi de play-off. În meciul doi scorul a fost 82-69, pe sferturi: 18-13, 23-19, 22-20 și 19-17. Alb-violetele vor juca în turul trei pentru locul 5, în timp ce arădencele vor evolua în duelul pentru locul 7.

Timișorencele aveau 1-0 după victoria de la Arad, din primul meci, cu 65-57. Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Ivășchescu, Stoiedin, Brosovszky Boriga și Burdgess. Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Poole, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Căpitanul galben-albastrelor a jucat, din nou, cu probleme la gleznă și nu a putut să arunce. La oaspete nu a intrat deloc Tavic, a cărei sezon este încheiat din cauza unei discopatii lombare.

Ciotir a marcat primul coș, iar Brosovszky a egalat la 2. Lloyd le-a dus pentru prima dată pe gazde în avantaj, 6-4 Poole a înscris 5 puncte la rând, pentru cel mai mare avans al oaspetelor, la 6-9. Tripla lui Brosovszky a egalat la 11. Au fost momente cu joc rapid, fără atacuri poziționale, în prima perioadă de joc. Gazdele conduceau după 10 minute cu 18-13.

În sfertul secund oaspetele au încercat apărarea în zonă, cu care au reușit să pună câteva probleme adversarelor. A fost concurs de aruncări de trei, iar galben-albastrele s-au apropiat de la 9 la 3 lungimi, 27-24. Coldea cerea timp de odihnă. Și alb-violetele au trecut la apărarea în zonă și s-au dus la 31-24 după reușite ale oamenilor mari. Era rândul lui Bulj să ceară timp de odihnă. Gazdele și-au mărit avansul la 11 puncte. Arădencele au ieșit la pressing pe tot terenul în ultimul minut al sfertului și s-au apropiat la 37-32 după două intercepții și contre reușite. Banca arădeană a protestat în mai multe rânduri la deciziile arbitrilor, iar cu 4 secunde până la pauza mare s-a dat tehnic la antrenor. Libera aferentă tehnicului a fost ratată, dar gazdele au mai scos un fault, iar Lloyd a transformat ambele libere și a stabilit scorul la pauza mare, 41-32.

După revenirea de la vestiare s-a jucat într-un ritm alert, cu multe contre, iar arădencele făceau pressing avansat, pe repunerea adversă. Apoi au urmat multe momente de întrerupere pentru libere. Timișorencele se apărau și ele în zonă, iar oaspetele continuau să rateze. Mercea și Lloyd au înscris de după semicerc, iar libera lui Coker a dus scorul la 63-52 la ultima pauză.

Coker a marcat primul coș al sfertului, dar a ratat libera suplimentară. Ambele echipe se apărau în zonă.  Oaspetele au comis o abatere de 24 de secunde și gazdele aveau 4 faulturi după două minute. Stoiedin a ieșit cu 5 greșeli personale cu aproape 8 minute rămase din joc. Tripla lui Ferenczi a dus scorul la 67-59 în minutul 34. Ardelean a refăcut ecartul de 10 puncte și era rândul alb-violetelor să piardă atacul pentru 24 de secunde. După ce a încercat formula cu 3 oameni mari, Bulj a trecut la una cu 4 jucătoare mici. Ferenczi a mai strâns o dată ecartul la 8 lungimi, după ce a recuperat ofensiv pe contraatac.

A urmat time-ot-ul timișorean. Brosovszky și Filip au dus scorul la 74-63 în minutul 37. Poole a aruncat de la distanță, dar arbitrii au considerat că a călcat afară. Președintele grupării arădene a sărit de pe bancă și a protestat, primind tehnic. Brosovszky a transformat libera, iar Ardelean a dus ecartul la 14 puncte. Diferența maximă s-a înregistrat cu un minut și jumătate înainte de final, la 82-65. Mercea și Ferenczi au marcat până la ultima sirenă, iar scorul final a fost 82-69.

Gazdele au făcut diferența cu 9 reușite în plus din interiorul semicerului. Oaspetele au transformat cu 5 libere mai mult. 19-10 a fost scorul la punctele înscrise după mingi pierdute. Deși nu au un pivot de meserie, arădencele au reușit cu trei recuperări mai mult (39-42).

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 5 pase decisive pentru +35 în dreptul eficienței. A urmat-o Burdgess cu 18 puncte și 9 recuperări. Monika Brosovszky Boriga a fost în double-double cu 13 puncte și 11 pase decisive. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Ardelean 10 puncte, Stoiedin 6, Pop 4 și Filip 2 puncte.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 18 puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Coker 16 puncte (plus 8 recuperări), Mercea 12 puncte, Ferenczi 10, Nagy 9 și Ciotir 4 puncte.

Timișorencele s-au impus cu 2-0 în seria din turul doi de play-off, astfel că vor juca pentru locul 5 cu CSBT Alexandria. Primul meci pentru locul 5 va avea loc la Alexandria în 19 aprilie. FCC ICIM Arad va întâlni CSU Alba Iulia pentru locul 7, cu prima partidă la Arad în 15 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!