Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, „călăul” echipelor de pe podium

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.02.2019

 

SCM Timișoara a obținut în această seară cea de-a 3-a victorie consecutivă în LNBM, după ce a trecut pe teren propriu de una dintre principalele candidate la titlu, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor final 80-78. Această victorie vine pentru gruparea alb-violetă după ce în ultimele două etape au răpus de asemenea alte două echipe de pe podium, liderul BC CSU Sibiu, respectiv campioana en-titre CSM CSU Oradea. 

Gazdele bănățene, cu Octavian Popa Calotă revenit după o accidentare la spate, au avut un start curajos de meci în fața unui Cluj lipsit de Marinov, Kuti și desigur mai vechea absență, Vlad Moldoveanu. Cu 3 minute rămase de jucat din primul sfert timișorenii aveau deja un ecart de 7 puncte pe tabela de marcaj, scor 17-10, iar până la finalul celor 10 minute inaugurale ecartul acestora a scăzut cu doar un punct, 26-20. Secvența secundă a fost una ceva mai echilibrată, cele două formații tatonându-se reciproc pe ambele faze de joc. Sfertul 2 nu a fost unul foarte bogat din punct de vedere baschetbalistic și implicit a punctelor marcate, fapt care dovedea încă o dată importanța jocului și echilibrul deja devenit celebru în meciurile Timișoara - Cluj. Băieții lui Mihai Silvășan și-au adjudecat actul secund cu 17-16, însă amfitrionii au intrat la vestiare cu un ecart de 5 puncte, 42-37. 

Pauza dintre reprize le-a prins de minune elevilor pregătiți de Cristian Bota, care au profitat încă din startul 3 de incertitudinile din jocul adversari, reușind din nou, treptat, o desprindere mai solidă. Cu 4 minute rămase de jucat din secvența a 3-a, tabela din „Constantin Jude” indica un avantaj de 3 puncte pentru gazde, 55-52, însă din acel moment jocul Clujului s-a oprit inexplicabil. Până la finalul sfertului, oaspeții nu au mai reușit să marcheze niciun punct, în timp ce bănățenii au replicat prin 10 puncte marcate succesiv. Astfel, cu un run de 10-0 și un parțial de 23-15 pe sfert, Timișoara a intrat în decisiv cu 13 puncte în avantaj, 65-52. Debutul secvenței decisive a aparținut formației vizitatoare, care în mai puțin de 5 minute a redus deficitul de 13 puncte la doar 2, 71-73, iar după încă un minut a trecut la conducere prin reușita de la mare distanță a lui Torok, 74-73. Secunde bune cele două adversare au făcut schimb succesiv la conducere, intrându-se în minutul de final cu 79-78 pentru gazde. Timișorenii au mai marcat o dată prin Stojadinovic din liberă, 80-78, în timp ce clujenii au beneficiat de ultimul atac, Rasic ratând însă de la mare distanță, iar victoria poartă astfel numele celor de la SCM Timișoara. 

Principalii artizani ai victoriei timișorene în acest meci au fost Sherwood Terrell Brown   cu 18 puncte și 5 recuperări, Vladan Vukosavljevic  cu 17 puncte și 14 recuperări, Marko Stojadinovic cu 17 puncte și 6 recuperări, respectiv Dragoș Diculescu cu 11 puncte și 5 pase decisive, aceștia fiind completați de Nikola Pesakovic cu 10, Brandon Randoplh cu 5 și Milos Komatina cu 2. De cealaltă parte, pentru U-BT Cluj au punctat Kyndall Dykes cu 16 puncte și 9 recuperări, Aleksandar Rasic 13 puncte, Tony Bernard Easley Jr 12, Rolland Torok 12, Darrin Ray Dorsey 10, Jason Washburn 10, Andrei Mureșan 3, respectiv Andrei Calnicenco 2. 

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara a ajuns la un bilanț de 8 victorii, 9 înfrângeri și 25 de puncte acumulate, iar în runda următoare se va duela în Trivale cu Piteștiul. De cealaltă parte, Clujul pierde teren în fața rivalei din Sibiu, având acum 12 meciuri câștigate și 5 pierdute cu 29 de puncte la activ, iar în etapa viitoare se va duela pe teren propriu cu campioana en-titre din Oradea. 

*Foto: Facebook SCM Timișoara

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Timisoara
    Felicitări acestei echipe mici ca și buget dar cu un suflet mare. Când exista organizare, munca, darzenie și dorința de victorie, multe altele nu mai contează. Ma bucur sincer ca mai exista astfel de echipe.

    cu 5 ani în urmă (03.02.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    Un meci neașteptat de slab făcut de Cluj aseară, chiar dacă au lipsit câțiva jucători. A fost evident că nu există back-up la Kuti sau că nu a fost crescut, căci nejucând tot sezonul, e greu să intri acum și să faci față. Și mă refer în special la defensivă, unde Teir, Vida sau Mureșan au carențe majore (cum nu are Kuti). Apoi jocul colectiv a suferit mult, dominați clar la recuperări, plus ghinion la ultima fază, cam asta a fost istoria de aseară. Sper să rămână Silvă până la sfârșitul sezonului.

    cu 5 ani în urmă (04.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Fără antrenor și 3 jucători este greu pentru oricine. Nu vreau sa diminuez cu nimic din meritele reale ale Timișoarei, insa au beneficiat de conjuncturi favorabile și cu Oradea și cu Cluj. Asta este situația, pana în acest moment doar Sibiul a fost lipsita de accidentări. Evident ca nu le doresc, dar sunt convins ca într-un astfel de caz s-ar schimba situația și acolo. Și pana la urma decisivele din playoff n-au venit. Iar atunci altfel va fi realitatea.

      cu 5 ani în urmă (04.02.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      De acord
      Noi am fost lipsiți de accidentări, au fost mici dureri musculare și câteva răceli (Tamulis a stat un meci). Dar eu cred că toate cele 3 pretendente la titlu vor intra cu 7 străini, după pauza de 3 săptămâni, tocmai pentru a contracara posibilele accidentări și numărul crescut de meciuri. Vom trage niște concluzii după semifinalele de cupă.

      cu 5 ani în urmă (04.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      La voi nu m-aș fi gândit ca ar mai putea sa vina cineva având în vedere atât bugetul vs jucătorii existenți, cât și faptul ca sunt acolo 6 străini chiar ok. Dar sigur știi tu mai multe decât mine. În rest sunt de acord, la intrarea în playoff va putea fi o situație diferita fata de acum.

      cu 5 ani în urmă (04.02.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    slab
    O singura parere dupa ultimele meciuri: Un sezon foarte slab anul asta in LNBM. Singurul plus este organizarea cu grupe, care a dat posibilitatea echipelor "din top" sa joace mai multe meciuri tari. Dar ca valoare, foarte subtire. Nu stiu cine o sa "castige" anul asta campionatul - sper sa fie sibiul. O merita doar suporterii.

    cu 5 ani în urmă (04.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!