Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, condamnată la urna a 3-a a noii Superligi de către FRB?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.05.2018

Miercuri și vineri, SCM Timișoara întâlnește pe Steaua CSM EximBank București în meciul 3 și 4 al primei runde din cadrul playoff-ului Ligii Naționale de Baschet masculin. Cele două meciuri pot fi ultimele pentru gruparea bănățeană în elita baschetului masculin conform unor sancțiuni pe care urmează să le aplice Federația Română de Baschet.

Criza se adâncește la Sport Club Municipal Timișoara, clubul ce a preluat activele "răposatei" Asociația Baschet Club Timișoara însă nu și datoriile către foștii jucători. Obligată de către Tribunalul Arbitral Baschetbalistic la plata a 140.000 de euro și somată de către secretarul general FIBA, Patrick Baumann, să explice până pe 22 mai de ce nu onorează sentința arbitrală, SCM Timișoara riscă, pe lângă amenda de 150.000 franci elvețieni din partea FIBA, și sancțiuni venite pe filiera Federației Române de Baschet.

Forul românesc pare să-și fi retras sprijinul acordat SCM-ului în sezonele 2015/2016 și 2016/2017, când clubul bănățean a participat în Liga Națională de Baschet masculin fără a respecta mai multe prevederi interle ale FRB cât și fără a fi afiliată la forul românesc, subiecte pe care conducerea FRB nu dorește să le abordeze public sau afirmă că nu le cunoaște.

Astfel, forul românesc a transmis în cadrul sedinței președinților de cluburi, ce a avut loc luni, 7 mai, că în cazul în care SCM Timișoara nu va achita datoriile recunoscute de către BAT, nu va avea dreptul să participe în primele două urne ale noului format al SuperLigii. Cu alte cuvinte, SCM Timișoara va fi retrogradată de către forul românesc în a 3-a urnă valorică a SuperLigii, fără drept de promovare. 

Rămâne de văzut dacă aceste noi prevederi vor fi votate în următoarea ședință a Biroului Federal.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    OK
    Dar care este varianta agreata de Federatie cu Cluburile ? Ce s-a hotarit ( daca s-a hotarit ceva ) la intilnirea Presedintilor de Club ? Sau au baut doar adalmasul !

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Stii cum se spune "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile'. Asa si aici : nu conteaza ce voteaza cluburile, conteaza ce hotaraste Comitetul Executiv al FRB. Nu sunt cluburi profesioniste si in consecinta pot doar propune nu si sa decida.

      cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dorin_breaz :

    Jurnalism ?
    Acest articol este un model despre cum nu trebuie facut jurnalismul. In trendul actual, articolul se incadreaza in categoria majoritara "bomba", ca sa vindem gogoasa. Si iata justificarea:
    - articolul nu este semnat
    - articolul nu este impartial (rabufneste satisfactia de a face rau unei echipe din Timisoara, care conform articolului, nu conteaza daca va castiga cele doua meciuri de acasa, tot Steaua va merge in semifinale).
    - se publica acest articol cu informatii neconfirmate exact in ziua primului meci cu Steaua. Scopul ? Sa demobilizeze echipa gazda ? Nu mi se pare fair play.
    Sunt suporter declarat al echipei timisorene dar acest articol nesemnat de pe site-ul domnului Sabin Gherdan arata mai mult a act de razboi personal.
    Vreau sa fiu bine inteles. Intotdeauna am apreciat ca datoriile vechiului club trebuiau achitate de noua entitate, aceasta fiind o prima prioritate la infiintare. Din pacate,actualul management gandeste altfel, motiv pentru care dezaprob actiunile sale, dar echipa si antrenorii au tot respectul si sustinerea mea.
    Hai Timisoara !
    Dorin Breaz

    cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dorin_breaz:

      jurnalism ?
      Nu stiu cine a simtit nevoia sa posteze sigla SEPSI in dreptul comentariului meu. Ideea nu-mi apartine.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!