Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, cu conturile poprite până la achitarea sumei de 151.000 euro

Adrian Firican

Adrian Firican
19.02.2019

Ilie Trițoiu și Radu Toanca alături de bannerele ce au fost rapid îndepărtate din Sala Constantin Jude pentru a ascunde orice asociere cu fostul club

Executorii judecătorești bat la ușile clubului bănățean. Au de recuperat peste 150.000 de euro, sumă ce reprezintă datoriile către foștii sportivi ai BC Timișoara, Kyle Shiloh, Derrick Low, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic, după ce aceștia au acționat clubul în instanțele internaționale (BAT) și locale (Tribunalul Timiș).

Mai citiți și:

OFICIAL. SCM Timișoara a preluat datoriile ABC Timișoara

Conform opiniatimisoarei.ro, executorii judecătorești au poprit luni, 11 februarie, conturile întregului club SCM Timișoara până la achitarea sumei de 151.000 euro către cei patru sportivi. De asemenea, au fost inștiințate și autoritățile locale, Primăria Timișoara, Consiliul Local și Consiliul Județean, cărora li s-a impus ca orice plată către SCM Timișoara să fie redirecționată în contul datoriei, până la achitarea integrală a sumei de 151.000 euro(foto jos). Inițial, datoria Asociației Baschet Club Timișoara s-a ridicat doar la aproximativ 50.000 de euro, însă trecerea timpului și costurile arbitrajului au majorat de două ori debitul preluat de Sport Club Municipal.

Conform aceleiași surse, președintele Radu Țoancă afirmă că poprirea asupra conturilor clubului este inexistentă.

„Nu este adevarat ca s-a pus poprire, am verificat si stiu ca s-au facut plati zilele trecute. Intr-adevar am pierdut un termen la Tribunalul Timis, dar avem timp pana in 18 februarie sa facem recurs si il vom face. Nu putem plati acum pentru o faza intermediara a procesului. Daca intr-adevar decizia va deveni definitiva si irevocabila, dar nu cred ca se va ajunge acolo, va trebui sa platim suma, mai mult din fonduri private. Pacat ca acesata poveste revine acum cand putem echipa joaca bine si putem sa ne batem la podium”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Radu Toanca, presedintele SCM.

La rândul său, primarul Nicolae Robu a declarat că executarea silită nu este legală deoarece clubul a preluat pe linie sportivă obligațiile la SCM, nu și din punct de vedere financiar. Nicolae Robu a criticat sentința Tribunalului Timiș, afirmând că este "ciudată, ca să nu zic altfel".

„Sentinta nu este executorie. Noi suntem in recurs si nu se pot bloca conturile pana nu se pronunta instanta de recurs, Curtea de Apel. Hotararile judecatoresti trebuie aplicate. Cand va fi una definitiva, vom vedea ce va spune ea. Pana atunci eu nu vreau sa discut pe ipoteze. Am verificat imediat ce am aflat. Nu suntem inca in faza in care sa ne poata executa, avand in vedere ca este o prima sentinta doar. In mod normal, noi asteptam decizia cu optimism, pentru ca noi am preluat doar pe linie sportiva obligatiile la SCM, nu si din punct de vedere financiar. Din punct de vedere fiscal, conturile SCM nu au nicio legatura cu conturile fostei asociatii. Hotararea primei instante e putin ciudata, ca sa nu zic altfel. Nu este continuitate pe linie financiara. Asta e o structura publica, cealalta a fost o structura privata, s-au preluat doar obligatiile sportive”, a adaugat primarul Nicolae Robu pentru aceeasi sursă.

Până în momentul de față atât SCM Timișoara cât și autoritățile locale nu au dat curs proprilor și nu au indisponibilizat nicio sumă de bani către executorul judecătoresc, însă au contestat executarea silită la Judecătoria Timișoara, unde s-a format dosarul 4594/325/2019.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Bilete
    Deci se revine la 10 lei intrarea la meciuri:)))

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Cristi11
    Bună asta

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hahaha
    I-auzi și la Întâiul fotbalist al Timișoarei... au preluat doar pe linie sportivă obligațiile, nu și pe cele financiare. Ce cretin!!! De abia aștept să se termine tot circul ăsta și să plătească triplu.

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Elba SCM CSM BRAGADIRU POLI AEK ROCAR
    Sunteți penibili, mincinoșilor!!!

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ok
    sa se plateasca tot,dublu triplu nu conteza prostia se plateste.toti jucatorii enumerati mai sus daca imi aduc bine aminte au jucat cam 2 luni incheiate dupa care au intervenit problemele financiare ale clubului care nu au stiut cum sa gestioneze intelegerea cu jucatorii.
    asta nu schimba cu nimic meritele TM de pana acum,care se pare ca va fi o nuca tare pentru PO

    cu 5 ani în urmă (19.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!