Stiri Cupa României Masculin

SCM Timișoara debutează în Cupa României cu un meci în deplasare la Sighet

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.01.2019

Semifinalistă sezonul precedent în Cupa României, SCM Timișoara, își începe aventura în această stagiune cu o dublă manșă în optimile de finală în fața celor de la CS Municipal Sighetu Marmației. 

Primul meci al optimilor de finală din Cupa României dintre cele două echipe se va disputa mâine, 30 ianuarie, începând cu ora 17:00, în Sala Liceului Forestier Sighet, în timp ce manșa retur este programată o săptămână mai târziu la Timișoara. 

Gazdele de mâine, jucătorii de la CSM Sighetu Marmației, au ajuns în faza optimilor de finală după ce au trecut pe rând de Focşani cu 85-72 şi 82-88, iar ulterior de Cuza Sport Brăila cu 83-72 şi 100-96. De cealaltă parte, timișorenii nu au evoluat până acum în această competiție în acest sezon, mâine consemnându-se oficial debutul. Trebuie menționat faptul că, în stagiunea anterioară, SCM Timișoara a juca semifinala Cupei României pierdută la U-BT Cluj, dramatic, 75-77. 

CSM Sighetu Marmației și SCM Timișoara nu s-au duelat niciodată până în prezent, cele două evoluând la nivel de LNBM în grupe valorice diferite. Pe de o parte, cei de la Sighet evoluează în Grupa Albastră, a 3-a grupa valorică, fiind pe locul 2 acolo cu 14 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce Timișoara este pe locul al 5-lea în Grupa Roșie, prima grupă valorică, având 7 meciuri câștigate și 9 pierdute. 

Sighetul vine după un succes în campionat în fața celor de la CSM Focșani, 82-52, în timp ce Timișoara are 2 victorii la rând extrem de importante în Top 6, 86-79 cu Sibiu, respectiv 88-85 la Oradea. 

SCM Timișoara este favorită certă la accedera în sferturile de finală ale Cupei României, acolo unde se vor alătura și granzii U-BT Cluj, Sibiu, Oradea și Steaua, însă rămâne de văzut în ce măsură le vor pune probleme maramureșenii în această dublă manșă. 

*Foto: Facebook Baschet SCM Timisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!