Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara l-a pierdut pe Adrian Diaz, deși pivotul mai avea un an de contract

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.08.2018

SCM Timișoara a confirmat despărțirea de Adrian Diaz. Americanul mai avea contract și pentru sezonul viitor cu alb-violeții, când salariul său ar fi urmat să crească. Conducerea secției de baschet și antrenorul Miodrag Perisic au decis că e mai bine să îl lase pe jucător să plece, să nu riște să creeze diferențe foarte mari între salariile celor din lot.

După ce s-au anunțat cei 6 stranieri pe care SCM Timișoara se va baza în sezonul următor, era clar că Adrian Diaz nu va continua la echipă, deși era singurul jucător de bază care avea contract și pentru următoarea stagiune. Clubul a confirmat, în conferința de presă de astăzi, despărțirea de cel mai eficient jucător din sezonul trecut.

„Ne-am despărțit amiabil. În acest sezon Diaz intra pe un salariu destul de mare pentru posibilitățile noastre. Bugetul este mult mai mic față de sezoanele trecute. Impresarii lui ne-au presat toată vara să-i dăm drumul pentru că aveau oferte pe bani mulți pentru el. Aveam posibilitatea să-l ținem în continuare, deoarece era sub contract, dar spre binele tuturor am preferat să ne despărțim amiabil, fără nicio obligație din partea nimănui. Ne-am strâns mâna și asta-i viața, fiecare pe drumul lui.

Este o pierdere foarte importantă pentru noi pentru că este un jucător care și-a făcut treaba foarte bine la Timișoara. Ne-a ajutat foarte mult dar, din păcate, din rațiuni financiare am preferat să luăm această decizie”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet de la SCM Timișoara.

Acesta a vorbit și despre ofertele pe care le-a primit pivotul american, dar și despre randamentul pe care l-ar fi dat dacă era păstrat.

„Puteam să-l ținem pe Diaz sezonul ăsta. Cea mai mică ofertă pe care a avut-o, din Argentina, Bahrain, era de 10.000 de dolari. Păi dacă-l țin la Timișoara că e sub contract, ce randament mai dă? Că e cu gândul la cât putea să ia acolo. La Cluj a cerut 11.000 ca să rămână în România. Dacă îl țineam la Timișoara, toți erau nemulțumiți de cât câștigă Diaz. Clar nu mai era același. Nu puteam să-i dăm nici cât avea în contract pentru că ne-am limitat mult la buget. A renunțat la cât mai avea de primit, ultimul salar”, a adăugat Trițoiu.

Doar doi jucători din sezonul trecut rămân la Timișoara, Komatina și Popa Calotă. Aceștia au prins și perioada de dinainte, când salariile au intrat la timp, astfel că au acceptat să rămână și pe bani mai puțini.

„Komatina și Calotă vor avea salarii mai mici față de sezoanele trecute petrecute la Timișoara. Am cheltuit mult sub bugetul pe care l-am primit, tot ca o măsură preventivă la ce va urma. Pentru că eu cred că și acest an va fi unul de tranziție, la cum stau lucrurile. Văd care e situația la echipa de rugby, de handbal. Pentru a nu mai trece prin ce am trecut sezonul trecut, care a fost infernal, am preferat să reducem drastic salariile și alte cheltuieli pe care le aveam în cadrul clubului.

Dacă Diaz rămânea avea dublu față de cel mai mare salar din lotul actual. Avea salar crescător. Cred că în momentul de față, cel mai mare salariu din lotul nostru e cel mai mic la oricare echipă din primele 6 din România, mă refer din acest sezon”, a mai spus Trițoiu.

Adrian Diaz a petrecut două sezoane la BC SCM Timișoara. În primul a intrat în 30 de partide din campionat, cu medii de 11.8 puncte, 4.8 recuperări, 1.1 pase decisive și 15.8 eficiență medie, în 20:07 minute/meci. În ultimul sezon a fost cel mai eficient jucător al „leilor”, cu 17 eficiență medie în cele 36 de meciuri din LNBM. A avut 14.1 puncte/meci, 5.6 recuperări, 1.2 pase decisive și 1 capac, în 23:12 minute. I-a ajutat pe alb-violeți să ajungă și în semifinalele Cupei României în acest an. A evoluat în 4 meciuri din competiția eliminatorie, cu 13 puncte/meci, 3.8 recuperări și 1 capac în 18:33 minute, cu 15.3 eficiență medie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!