Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara leagă victoriile cu echipele bucureștene

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.11.2018

SCM Timișoara a câștigat acasă în fața lui Dinamo Știința București, scor 83-70, pe sferturi: 29-24, 13-20, 20-12, 21-14. Gazdele au făcut diferența de la linia de fault, cu 27 de libere transformate față de 8. Timișorenii au înscris de după semicerc în momentele importante din repriza a doua și au reușit 20 de puncte după recuperări ofensive. Oaspeții au avut destule minute fără să înscrie.

Partida era programată inițial în capitală, dar Dinamo a avut sala ocupată și a cerut să joace în deplasare. SCM Timișoara a început partida cu Diculescu, Brown, Komatina, Randolph și Vukosavljevic. Dinamo Știința i-a avut în formula de start pe Deloach, Vrkic, Diaconescu, Stefanovic și Baker. Vukosavljevic a marcat primul punct de la linia de fault și Vrkic i-a dus pe oaspeți în avantaj. Brown reușea prima triplă, pentru 4-2. Au fost destul de multe întreruperi pentru aruncări libere în primele minute, mai ales pentru gazde.

Randolph a dus scorul la 13-8 și Vrkic marca prima aruncare de la distanță a dinamoviștilor. Dinamo era deja în penalizare înainte de jumătatea sfertului. S-a jucat destul de rapid, iar gazdele au reușit câteva recuperări ofensive. Baker a egalat la 16 cu un coș cu fault, dar bucureștenii au avut două minute fără coș. Ambele echipe au încercat să se apere agresiv și avansat. Au urmat momente de joc pe contre, iar gazdele s-au distanțat la 26-18. Diferența s-a înjumătățit după ce Baker a reușit o triplă și a marcat libera suplimentară. La prima pauză tabela arăta 29-24.

Ioniță și Vrkic și-au apropiat echipa la un punct, iar alb-violeții au avut ceva probleme de la linia de fault, în primele două sferturi. Kaplanovic și Baker i-au dus pe elevii lui Tudor Costescu în avantaj, 30-33, iar Miodrag Perisic cerea timp de odihnă. Au fost din nou momente de joc rapid, iar oaspeții conduceau cu 33-39. Aceștia au avut mai mult de patru minute fără coș, timp în care timișorenii au beneficiat de zece libere. Au transformat 7 și au revenit la conducere, 40-39. Badiu a scuturat plasa de la distanță pentru Dinamo Știința, Popa Calotă a egalat de la linia de fault, iar Diaconescu a stabilit scorul la jumătatea partidei, 42-44.

Gazdele au deschis repriza secundă cu un run de 10 puncte (5 Brown) și s-au distanțat la 52-44. Urma timpul de odihnă al lui Costescu și Vrkic înscria de la distanță. Vukosavljevic și Popa Calotă măreau din nou ecartul la 10 puncte. A fost rândul „leilor” să nu găsească drumul spre coș timp de mai bine de două minute. Diaconescu a ieșit cu 5 faulturi în minutul 26, iar Deloach și Baker au dus scorul la 57-51. Vukosavljevic a oprit seceta gazdelor și Dinamo se apropia la patru lungimi. La ultima pauză scorul a fost 62-56.

Komatina a înscris pe contraatac, iar Vrkic a marcat din apropierea panoului, dar a ratat libera suplimentară. Au urmat două minute și jumătate cu greșeli de ambele părți, în care nu s-a marcat. Komatina a făcut-o cu un coș de trei plus 1, pe final de atac. Pesakovic a scuturat plasa de la distanță și Komatina mărea ecartul la 15 lungimi. Au fost patru minute fără reușite pentru oaspeți, oprite de liberele lui Vrkic. Badiu a ieșit și el cu 5 greșeli personale, după jumătatea ultimului  sfert. Diferența nu a scăzut sub 12 puncte, iar gazdele s-au dus la cel mai mare ecart, de 16 puncte. Calenic a înscris de la distanță și a stabilit scorul final, 83-70.

SCM Timișoara a făcut diferența cu două triple în plus (8/21 față de 6/26) și cele 27 de libere transformate din totalul de 41 pe care le-a avut (27-41), față de 8/14 în dreptul oaspeților. Dinamo Știința a stat mai bine la șuturile din semicerc, 22 de reușite (din 34) față de 16 (din 38). Diferență a fost și la recuperare, 44-33 (15-7 la cele ofensive), cu gazdele marcând 20 de puncte după recuperări ofensive, față de 5.

Vladan Vukosavljevic a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte, plus 7 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Brown 19 puncte (3x3, 8 recuperări), Komatina 11 puncte, Popa Calotă 10, Randolph 8, Pesakovic 8, Stojadinovic 2 și Diculescu 2 puncte.

Zoran Vrkic (3x3) și Justin Baker au fost cei mai buni marcatori ai oaspeților, cu câte 21 de puncte. Baker a adăugat și 8 recuperări. Pentru Dinamo Știința au mai înscris: Deloach 6 puncte (9 recuperări, 12 pase decisive), Diaconescu 6 puncte, Kaplanovic 6, Ioniță 4, Calenic 3 și Badiu 3 puncte.

Dinamo Știința București joacă următorul meci în deplasare, cu Steaua București, iar pentru SCM Timișoara urmează o nouă partidă pe propriul teren, în 19 noiembrie cu SCMU Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!