Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara obține o victorie clară contra SCM U Craiova și duce seria în meciul decisiv

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.05.2019

SCM Timișoara obține o victorie clară contra SCM U Craiova și duce seria în meciul decisiv

poza

La finalul a 40 de minute dominate aproape în totalitate, în special în a doua jumătate a partidei, SCM Timișoara se impune în meciul 4 din seria contra celor de la SCM U Craiova, scor final 96-78.

Primii 5:

SCM Timișoara: Dragoș Diculescu ll Vladan Vukosavljevic ll Marko Stojadinovic ll Brandon Randolph ll Sherwood Brown

SCM U Craiova: Porter Troupe ll Amedeo Casale ll Goran Gajovic ll Morris Curry ll Vladislav Koreniuk

Partida a debutat cu o aruncare de la mare distanță semnată de Marko Stojadinovic, urmând ca după o serie de atacuri ratate, Porter Troupe să pune pe tabelă primele puncte ale craiovenilor. SCM Timișoara a reușit un run de 7 puncte, cu Vladan Vukosavljevic ca principal realizator, după o aruncare de la mare distanță și un capac spectaculos asupra lui Goran Gajovic, scor 10-2. Moris Curry și Vladislav Koreniuk ii mențin pe oaspeți aproape pe tabelă, iar după un nou coș marcat de Vladan Vukosavljeic, Porter Troupe înscrie prima triplă a alb-albaștrilor, scor 15-9.

Meciul a continuat într-o manieră echilibrată, cu Brandon Randolph în prim-plan pentru SCM Timișoara, urmând ca Sebastian Ionescu și Igor Mihaljovic să o aducă pe SCM U Craiova la doar 5 puncte în spatele oaspeților, scor 22-17. A urmat un duel al aruncărilor de la mare distanță între Dragoș Diculescu și Porter Troupe, iar în final cel din urmă a înscris și ultimele puncte ale secvenței inaugurale, scor 27-22.

Sfertul doi a venit ca un moment de descătușare pentru elevii lui Aco Todorov care, începând cu punctele înscrise de Igor Mihaljovic și încheiând cu liberele marcate de Vladislav Koreniuk, au reușit să treacă în avantaj după un run de 9 puncte, fără ca gazdele să dea vreo replică, scor 27-31, moment în care Cristian Bota a solicitat un timp de odihnă.

La revenirea pe parchet, timișorenii au arătat mult mai multă concentrare și au înscris imediat trei aruncări de la mare distanță prin Vladan Vukosavljevic, Brandon Randolph și Nikola Pesakovic, scor 38-31.Având un deficit de 8 puncte, ”pistolarul” Goran Gajovic a înscris de la mare distanță pentru craioveni, urmat de un dunk spectaculos al lui Porter Troupe, scor 40-37.

Gazdele au răspuns din nou printr-un run de 6 puncte, venind rândul lui Aco Todorov să își cheme jucătorii pentru un timp de odihnă.Moris Curry fructifică în totalitate o prezență la linia de libere, iar ultimele puncte ale primei reprize îi aparțin lui Goran Gajovic, care scutură plasa din afara semicercului, scor 47-42.

La revenirea de la vestiare, Vladan Vukosavljevic a mai pus pe tabelă 2 puncte pentru timișoreni iar, în răspuns, Jason Boone a înscris un coș cu fault, urmat de Goran Gajovic, cu aceeași reușită, scor 50-48.După câteva atacuri bune pentru ambele formații, Sherwood Brown și Brandon Randolph au reușit să o distanțeze pe SCM Timișoara la 11 puncte după două aruncări de la mare distanță, iar după încă o serie de atacuri reușite de Milos Komatina și Nikola Pesakovic, să ducă scorul la 69-52.Iuri Fraseniuc a fost ultimul marcator al sfertului 3, cu un run de 5 puncte, scor 69-57.

Secvența finală a reprezentat continuarea unui joc foarte bun făcut de gazde, care au început printr-un run de 7 puncte. A urmat o reușită de la mare distanță a lui Igor Mijajlovic, care a primit imediat răspunsul de la celălalt panou, după aruncarea lui Brandon Randolph, scor 79-60.Cătălin Baciu a înscris și el primele puncte din acest meci, urmat de o nouă aruncare din afara semicercului a lui Porter Troupe.Cu un avantaj de 16 puncte și 4 minute rămase din meci, Vladan Vukosavljevic a reușit un run de 5 puncte, după o triplă și două libere înscrise, moment în care SCM Timișoara conducea la 21 de puncte.

Amedeo Casale a înscris și el două coșuri consecutive, însă Milos Komatina a menținut avantajul echipei sale prin două prezențe perfecte la linia de libere, scor 92-71.Cătălin Baciu a reușit un dunk spectaculos pentru gazde, iar Igor Mijajlovic a marcat și el două aruncări de la mare distanță consecutive, cei doi fiind singurii marcatori ale celor două echipe în ultimul minut de joc, scor final 96-78.

De la SCM Timișoara s-au remarcat: Brandon Randoplh cu 27 puncte (3x3), 4 recuperări și 6 pase decisive, Vladan Vukosavljevic cu 26 puncte (3x3), 11 recuperări și 2 pase decisive și Milos Komatina cu 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Porter Silvanus Troupe cu 17 puncte (3x3), 8 recuperări și 4 pase decisive, Igor Mijajlovic cu 17 puncte (3x3) și 2 pase decisive și Goran Gajovic cu 11 puncte (2x3), 4 recuperări și 2 pase decisive.

Meciul 5, partida decisivă a acestei serii, va avea loc luni, 6 mai, începând cu orele 18:00, în Sala Polivalentă din Craiova.

 

 

*SURSA foto: Andreea Vlase

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Digi
    Off topic. M-a distrat cum digi sport șl-a prezentat pe comentator: Vlad sturz și blonda? Totuși, cine era blonda Vlad?

    cu 4 ani în urmă (03.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!