Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara reușește prima victorie stagională, cu Steaua

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.11.2018

Alb-violeții s-au impus cu 78-62 în fața Stelei București, pe sferturi: 19-13, 23-14, 22-15, 14-20. Gazdele s-au distanțat încă din start și au avut un avans maxim de 25 de puncte, în sfertul trei. Banca timișoreană a contribuit cu 29 de puncte, față de 13 ale oaspeților. Bucureștenii veneau după o deplasare în Ucraina, în EuropeCup.

SCM Timișoara a început partida cu Diculescu, Komatina, Vukosavljevic, Randolph și Brown. Steaua București i-a avut în 5-ul de start pe Mandache, Vîrnă, Vlahovic, Djuric și Spencer. Oaspeții au deschis scorul prin Spencer, iar Diculescu și americanii bănățenilor au făcut 6-2. Vlahovic a reușit prima triplă a meciului, după trei minute scurse din joc. Djuric a egalat la 7 și au urmat mai mult de două minute fără coș pentru echipa sa. Randolph și Vukosavljevic au scuturat plasa de la distanță și i-au distanțat pe timișoreni la 15-7, în minutul 6. După time-out-ul lui Ocokoljic, Lucic și Mandache, pe contraatac, au strâns ecartul la două puncte. A fost rândul lui Perisic să ceară timp de odihnă. A fost un minut fără punct înscris, încheiat de finalizarea cu depășirea inelului a lui Vukosavljevic, care a trecut de adversar cu o piruetă, pe tușă. Bucureștenii nu au mai înscris în ultimele două minute și jumătate ale sfertului, iar Brown stabilea scorul primei pauze, 19-13.

Popa Calotă a înscris primul în sfertul secund, iar Djuric a răspuns cu un 3 points-play. Au fost câteva greșeli la fazele următoare și libere transformate de ambele părți. Pesakovic a marcat de la distanță și Baciu a dus diferența la 10 puncte, 28-18, dar a ratat libera suplimentară. Oaspeții au dus atacurile până aproape de limita celor 24 de secunde și au finalizat în criză de timp. Au urmat mai multe intercepții, contraatacuri și finalizări ratate din apropierea panoului, de ambele părți. Diferența a crescut treptat, iar la jumătatea partidei scorul a fost 42-27.

S-a marcat puțin după revenirea de la vestiare. Oaspeții au reușit pătrunderi și s-au apropiat la 11 puncte, iar Vukosavljevic a înscris din spațiul de trei secunde. Timișorenii au dominat la recuperare sub panoul advers și bucureștenii au avut 5 minute fără coș. Bănățenii s-au distanțat la 53-31 după un run de 11 puncte. Au urmat mai multe reușite de la distanță pentru ambele formații, Brown a finalizat spectaculos cu slam, pe contră, și a dus scorul la 62-37 cu un minut și jumătate de jucat din perioada de joc. Finalul acesteia le-a fost favorabil oaspeților, care s-au apropiat la 64-42 la ultima pauză.

Sfertul patru a început cu ratări de ambele părți și un joc precipitat. Steliștii au comis și un turnover de 24 de secunde și Baciu puncta pentru 66-42. Djuric i-a apropiat pe oaspeți la 20 de puncte în minutul 34. Steliștii cereau timp de odihnă, Vlahovic marca de la distanță și era rândul gazdelor să întrerupă meciul pentru un minut. Scorul era 68-51 cu mai puțin de șase minute până la final. Randolph a încercat o pasă pentru o finalizare spectaculoasă a lui Vukosavljevic, dar pasa lui s-a oprit în inel.

Vlahovic a fost sancționat cu antisportiv, Pesakovic a transformat una din cele două libere ți Vukosavljevic a înscris de lângă panou. Mandache, Randolph și Vlahovic au scuturat plasa de la distanță și Mandache a fost aproape să îi fure mingea din dribling lui Pesakovic. Bănățenii au încercat de mai multe ori pase pentru pivot sub panou, Pesakovic a scos un nou antisportiv, iar gazdele se distanțau la 78-59. Alb-violeții au pierdut de două ori mingea pentru turnover de 24 de secunde, dar nu au avut emoții pe final. S-a încheiat 78-62 și SCM Timișoara obține primul succes oficial în acest sezon, în noua formulă.

Aleksandar Vlahovic, de la oaspeți, a fost coșgheterul partidei cu 16 puncte. Pentru Steaua au mai înscris: Djuric 14 puncte (în double-double cu 10 recuperări), Mandache 11 puncte (7 recuperări), Lucic 9 puncte, Negoițescu 4, Spencer 4 și Vîrnă 4 puncte.

Vladan Vukosavljevic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 15 puncte, plus 9 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Randolph 13 puncte (3x3), Brown 12 puncte (8 recuperări), Pesakovic 11 puncte, Popa Calotă 8 puncte (8 recuperări), Komatina 7 puncte, Stojadinovic 6, Baciu 4 și Diculescu 2 puncte.

25-3 a fost scorul la puncte înscrise după mingi pierdute. Timișorenii au avut trei reușite din semicerc în plus și au transformat dublul liberelor față de adversari, 26-13. Au fost doar 5 schimbări de lider, în debutul partidei, iar gazdele au condus 38 de minute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!