Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara riscă retrogradarea în Grupa C a LNBM

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.11.2018

Pe 30 octombrie s-au împlinit trei ani de la înființarea Sport Club Municipal Timișoara, prin decizia de Consiliu Local nr. 470, însă actualmente gruparea bănățeană trece prin cea mai grea perioadă din scurta sa istorie. Recent, Tribunalul Federal Elvețian a respins acțiunea în anulare a hotărârilor BAT înregistrată de SCM, iar conducerea clubului timișorean este obligată definitiv să plătească peste 150.000 de mii de euro către Kyle Shiloh, Derrick Low, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic. 

În cazul în care conducerea clubului nu reușește să achite această sumă într-un termen scurt, SCM Timișoara riscă retrogradarea în Grupa C a Ligii Naționale de Baschet masculin. Conform regulamentului specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin ediția 2018/2019, publicat de către Federația Română de Baschet, repartizarea echipelor în grupe se face doar ca urmare a îndeplinirii condițiilor de validare. Printre aceste condiții se regăsește și situația litigiilor cu jucătorii/antrenorii atât în instanțele naționale cât și în fața Tribunalului Arbitral Baschetbalistic. Conform regulamentului specific, echipa aflată într-o astfel de situație va fi repartizată în Grupa C (foto jos).

Astfel, indiferent de rezultatele pe care le înregistrează SCM Timișoara în această primă fază de campionat, dacă nu plătește integral datoria către cei patru sportivi, echipa nu îndeplinește condițiile de repartizare între primele șase echipe ale României. Este de remarcat și faptul că decizia Tribunalului Federal Elvețian a fost pronunțată pe data de 22 august 2018, adică înainte de începerea sezonului competițional, iar practic SCM Timișoara nu îndeplinea nici în acel moment condițiile de participare în Grupa A a LNBM, iar conform regulamentului trebuia repartizată în Grupa C precum Phoenix Galați.

Pe lângă sancțiunile interne, SCM Timișoara riscă o serie de alte sancțiuni sportive venite din partea Federației Internaționale de Baschet. În cursul zilei de azi, cei patru sportivi au solicitat FIBA ridicarea suspendării și continuarea procedurii de sancționare a grupării bănățene. Aceștia solicită aplicarea interdicției la transferuri, interdicția de a participa în cupele europene și o amendă pecuniară de cel puțin 50.000 franci elvețieni. 

Până în prezent, niciun oficial SCM Timișoara nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    din ce citesc
    corect ar fi sa i retrogradeze asap. altii sa nu mai incerce mizerii asemanatoare.

    dar cum la noi frb e un sat fara stapani, sunt tare curios cum va evolua toata situatia.

    cu 5 ani în urmă (15.11.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Timisoara
    Echipa asta nici nu trebuia sa inceapa campionatul in Grupa A.

    cu 5 ani în urmă (15.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!