Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, termen prelungit până în 1 iulie pentru achitarea datoriei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.06.2019

SCM Timișoara, termen prelungit până în 1 iulie pentru achitarea datoriei

SCM Timișoara a primit un nou răgaz pentru achitarea datoriei către foștii jucători din 2015. Clubul a început să plătească săptămâna trecută și a mai primit timp până în 1 iulie să își rezolve problema. Dimineață primarul Nicolae Robu declara că nu vor intra sume mari din banii publici la SCM până în 10 iulie. Directorul clubului municipalității, Radu Țoancă, va încerca să îl convingă pe primar pentru a ajuta la rezolvarea situației.

Formația de pe Bega trebuia să își rezolve problema cu decizia BAT până în data limită de înscriere în campionat, 15 iunie. Clubul a început să plătească din cei 150.000 de euro către Kyle Shiloh, Hristo Nikolov, Derrick Low și Nenad Milosevic, dar mai are destul de mult de plătit din suma totală.

Conform tmsport.ro, Radu Țoancă spune că 51.000 de euro s-au plătit din bani privați, strânși prin intermediul unui ONG, iar 20.000 de euro au venit din conturile SCM-ului. Clubul a mai găsit 155.000 de lei, dar directorul nu știa dacă s-au virat deja. Astăzi urma să se decidă dacă echipa va fi înscrisă în următoarea ediție de campionat, iar Federația a decis să ofere timp până la finalul lunii.

„Acum s-a terminat ședința biroului Federal. Ne-au păsuit până la data de 1 iulie. La FIBA a trimis avocatul jucătorilor hârtie, cum că am început să plătim. Le-am cerut să ne trimită o hârtie cu decizia. Mâine dimineața voi merge la primărie să vorbesc cu domnul primar. Sunt sigur că va înțelege”, a declarat Radu Țoancă pentru tmsport.ro.

În această dimineață primarul Nicolae Robu a fost întrebat la o conferință de presă despre datoriile SCM-ului și spunea că nu poate să aloce acum 100.000 de euro cât s-a cerut, pentru că Primăria a avut alte prirorități care necesită resurse. Referitor la banii pe care îi va primi clubul în perioada următoare, edilul a spus:

„Vom da în continuare când vor veni următoarele cote defalcate din impozitul pe venit, că noi avem de dat bani la club. Asta înseamnă 10 iulie. Până în 10 iulie sumele care ne intră sunt mici, sunt de ordinul 200 de mii, 300, maxim 400 de mii pe zi și au alte destinații unde chiar nu ne putem juca. O să discut cu domnul Țoancă pentru că nu am vorbit, nu cunosc situația la zi. Eu i-am cerut să facă rost de cât mai mulți bani din mediul privat”.

Rămâne de văzut dacă clubul va reuși să găsească bani privați pentru a stinge datoria până la 1 iulie sau dacă Radu Țoancă îl va convinge pe primar pentru a contribui la îndeplinirea condiției obligatorii înscrierii echipei în LNBM.

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    era de asteptat ca li se va extinde termenul, din pacate.
    sper ca daca nu vor plati datoriile istorice in totalitate pana la 1 iulie, sa nu mai auzim de ei.

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Da.
    Așa să fie. Amin.

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Românisme
    Un soi de șmecherie asezonata cu santaj... Plătim ceva, nici aia în termen, după care, începem șantajul gen "dacă vreți și restul de bani, ne pasuiti, dacă nu, la revedere!" Lăsând la o parte faptul ca genul se oameni care conduc clubul ar trebui sa se afle în pușcărie, nu în sport, stau sa ma întreb, ce jucător sănătos la cap semneaza cu un astfel de club... Cat privește FR Baschet, nicio surpriza : aceeași ceata de precupeti, melteni, smecherasi și amatori, asa ca nu am niciun fel de așteptări de la ei.

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!