Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova își ia revanșa pe teren propriu și restabilește egalitatea în seria cu SCM Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2019

craiova timisoara

SCM U Craiova a învins SCM Timișoara, scor 88-72, în meciul al doilea al duelului din sferturile playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. În primul meci timișorenii se impuseseră cu 71-69.

Aco Todorov a ales să înceapă meciul în formula Curry, Casale, Troupe, Gajovic, Koreniuk, în timp ce Timișoara i-a avut în primul 5 pe Brown, Pesakovic, Diculescu, Komatina, Vukosavljevic.

Timișoara a început autoritar partida, cu un coș de 3 puncte al lui Pesakovic și o altă reușită de trei a lui Brown, iar după trei minute bănățenii puneau un run de 10-3. Casale, Troupe și Curry au pus șase puncte consecutive pentru olteni (9-10), iar Jason Boone a egalat la 13. Finalul sfertului a fost unul mai degrabă încâlcit, cu multe ratări de ambele părți, iar Timișoara conducea după 10 minute, scor 13-16.

Sfertul secund a debutat cu cinci puncte consecutive ale lui Mijajlovic, întrerupte de un coș de 3 puncte al lui Randolph și continuate cu alte patru puncte consecutive ale lui Koreniuk (22-19). Mo Curry a înscris apoi două coșuri de 3 puncte consecutive, dar Randolph a egalat scorul la 28, tot din spatele liniei semicercului. Finalul primei reprize a aparținut însă gazdelor, care au pus un run de 8-0 și conduceau la pauză la 4 puncte, scor 40-36.

Sfertul trei a fost cel care a asigurat victoria pentru Craiova. După ce Baciu a adus Timișoara de la linia de libere la numai două puncte (42-40), gazdele au pus stăpânire pe meci. Koreniuk și Gajovic au fost artizanii unui run de 11-4, iar Gajovic a dus Craiova la 13 puncte, grație a două coșuri de 3 puncte (61-48). Tot Gajovic, de la libere, a stabilit scorul după 30 de minute, 65-49. Oltenii au continuat în același ritm și în sfertul patru și au reușit să țină Timișoara la distanță. Elevii lui Cristi Bota s-au apropiat la 11 puncte (76-65), dar nu au reușit să intre în single digits și au pierdut cu 88-72.

Mo Curry a terminat cu 18 puncte, Goran Gajovic cu 17 puncte (5/8 din acțiune, +25 la eficiență), Vlad Koreniu cu 16 puncte, 6 recuperări, 8/10 din acțiune și Porter Troupe cu 12 puncte. De partea cealaltă, Sherwood Brown a strâns 22 de puncte cu 11 recuperări, Pesakovic 13 puncte cu 7 pase decisive și Vladimir Vukosavljevic 13 puncte.

Astfel, seria se mută la Timișoara, de la scorul de 1-1. Meciul 3 al semifinalei are loc pe 1 mai, de la ora 17:00, la sala Constantin Jude.

*foto: facebook SCM U Craiova Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!